Litoralul românesc este ocupat aproape 100% în minivacanța de Sf. Maria. După 18 august, cazările se ieftinesc

Litoralul românesc este ocupat aproape 100% în minivacanța de Sf. Maria. După 18 august, cazările se ieftinesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2019

Mijlocul lunii august, care coincide cu sărbătoarea religioasă Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători din calendarul ortodox și, totodată, zi legală nelucrătoare, este, de ani buni, perioada cea mai aglomerată pe litoralul românesc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor Christian Tour, în acest an, unitățile de cazare clasificate din stațiunile românești de la Marea Neagră au un grad de ocupare de aproape 100%. 

Telegram poate trimite mesaje fără să deranjeze destinatarul CITEȘTE ȘI Telegram poate trimite mesaje fără să deranjeze destinatarul

În ceea ce privește tarifele, un pachet de 4 nopți all inclusive la un hotel de 3 stele în Mamaia costă în această perioadă 2.900 de lei/camera, în vreme ce în Saturn un pachet în aceleași condiții – all inclusive, patru nopți de cazare, hotel de 3 stele – costă 2.500 de lei/camera. Pentru minivacanța de Sfânta Maria sunt și turiști care au plătit 12.000 de lei pentru patru nopți de cazare în apartament, cu mic dejun inclus, la un hotel de cinci stele din stațiunea Mamaia.

“Ca perioadă, minivacanța de Sfânta Maria reprezintă un prag tarifar pe litoralul românesc, pentru că imediat după weekendul prelungit 15-18 august, hotelierii de la mare taie din prețuri. Reducerile încep de la 6% și ajung chiar la 50% din prețul cerut în vârf de sezon”, a declarat Loredana Stanciu, managerul Departamentului Turism Intern din cadrul Christian Tour.

Turiștii care vor să se cazeze la tarife și mai mici se pot înscrie în programul “Litoralul pentru toți” care începe la 1 septembrie și vine cu prețuri mai mici decât tarifele standard din vârf de sezon. De exemplu, în Mamaia, un pachet pentru două persoane începe de la 500 lei, camera dublă, fără mic dejun

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
turism