FOTO Ministrul Turismului a semnat contractul de finanțare pentru construcția unui nou port turistic la Dunăre

FOTO Ministrul Turismului a semnat contractul de finanțare pentru construcția unui nou port turistic la Dunăre
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2019

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat marți contractul de finanțare pentru proiectul ”Dezvoltarea turistică a Brațului Borcea-Călărași”- port turistic de agrement, valoarea proiectului fiind de 86,5 milioane lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finanțare de 70% din investiția de bază.

Ministrul Bogdan Trif a efectuat o vizită de lucru la Călărași, unde, alături de mai mulți reprezentanți ai autorităților locale, a mers în zona malului Brațului Borcea al Dunării. Aici, în următorii 3 ani și 9 luni, va fi construit un port turistic de agrement, scrie News.ro

Un nou fenomen turistic mondial: curiozitatea de a cunoaște locuri nefaste CITEȘTE ȘI Un nou fenomen turistic mondial: curiozitatea de a cunoaște locuri nefaste

“Investițiile în turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din țara noastră. Iată că astăzi vorbim despre încă un proiect ambițios, un port turistic de agrement în județul Călărași, cu o suprafață totală de 2,45 hectare, care presupune crearea unei capacități pentru 250 de ambarcațiuni medii și mici, cheuri, platforme portuare dar și diguri de apărare împotriva inundațiilor. Valoarea proiectului este de 86,5 milioane de lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finanțare de 70% din investiția de bază, sumă care se ridică la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Județean Călărași”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

sursa foto Consiliul Județean Călărăși

sursa foto Consiliul Județean Călărăși

Ministrul a mai spus că a fost, la începutul lunii mai, la inaugurarea instalației nocturnei care pune în valoare cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, Chipul lui Decebal.

”Era necesar ca această statuie să fie luminată pentru a crește atractivitatea în acea zonă. Acum, a venit rândul autorităților locale din Călărași să realizeze portul turistic de agrement. Trebuie spus, încă o dată, că măsurile guvernamentale sunt menite să stimuleze industria turismului din România, iar investițiile sunt cu atât mai necesare pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din țara noastră”, a spus Trif.

sursa foto Consiliul Județean Călărăși

sursa foto Consiliul Județean Călărăși

Proiectul ”Dezvoltarea turistică a Brațului Borcea-Călărași”- port turistic de agrement prevede și construirea unei clădiri administrative și a unui imobil în care vor fi amenajate mai multe spații comerciale de profil și două săli de conferință. Portul turistic de agrement va fi prevăzut cu un atelier reparații ambarcațiuni, cu macara pivotantă pentru ridicare ambarcațiuni, rampă de lansare ambarcațiuni, sistem de pontoane plutitoare, piloni verticali pentru culisarea ansamblului plutitor și o platformă de parcare pentru 167 locuri din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilități.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
port
turism
călărași
dunăre
finantare
contract