Românii au cel mai mic buget de vacanță din Europa. Țările spre care pleacă, unde se cazează și cât consumă

Românii au cel mai mic buget de vacanță din Europa. Țările spre care pleacă, unde se cazează și cât consumă
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2018

Românii au cel mai mic buget de vacanță din Europa, cetățenii Marii Britanii, care cheltuiesc în vacanță aproximativ 1.400 euro, dublu față de români, fiind europenii cu cel mai mare buget de vacanță. Prin comparație, cei din Spania, Italia și Franța cheltuiesc aproximativ 1.100 euro în vacanță, în timp ce polonezii și portughezii cheltuiesc aproximativ 1.000 euro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Concluzia rezultă din datele centralizate de agenția de turism Vola și start-up-ul fintech Revolut, care mai relevă că destinațiile de vacanță preferate de turiștii români în acest an au fost Italia, Spania, Anglia, Grecia și Germania, agenția de turism online înregistrând vara aceasta peste 100.000 bilete de avion vândute către destinații din afara țării.

 

Bugetul mediu de vacanță al utilizatorilor Revolut a fost de aproximativ 700 euro în vara acestui an persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani cheltuind semnificativ mai mult decât media. În același timp, utilizatorii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani cheltuiesc mai puțini bani în vacanță.

Anunț: Bugetarii vor primi vouchere de vacanță și în următorii doi ani CITEȘTE ȘI Anunț: Bugetarii vor primi vouchere de vacanță și în următorii doi ani

Vacanțele de vară sunt cunoscute ca fiind perioade de vârf în ceea ce privește călătoriile, iar biletele de avion sunt mai scumpe. Ca urmare, românii au cheltuit în medie 380 euro pentru biletele de avion vara aceasta, mai mult decât italienii (309 euro), francezii (314 euro) sau spaniolii (340 euro).

Tot mai mulți români aleg să își cumpere biletele de avion pentru vacanța de vară din timp, ceea ce îi ajută să economisească cu până la 30-40% din prețul biletului de avion și să se bucure de oferte mai atrăgătoare.

Aproximativ 15% dintre români au ales vara aceasta o vacanță all-inclusive, o opțiune fără griji care acoperă toate costurile de cazare și masă în vacanță. Restul românilor au ales să stea în camere de hotel sau în apartamente închiriate pe Airbnb și au cheltuit în medie 120 euro de persoană pentru cazare. Polonezii sunt clienții Revolut care au cheltuit cel mai puțin pe cazare în această vacanță, în medie 107 de euro de persoană.

Mâncarea și băuturile sunt de multe ori punctul de atracție principal al vacanțelor de vară. Românii au cheltuit în medie 130 euro / persoană la restaurante, o sumă semnificativ mai mică decât majoritatea utilizatorilor  în Europa. În timp ce persoanele din Germania, Franța și Austria au cheltuit aproximativ 200 euro de persoană pe mese, britanicii au cheltuit 250 euro, iar cei mai mari gurmanzi rămân cetățenii din Luxemburg și Elveția, care au cheltuit, în medie, 277 euro și respectiv 252 euro pe mesele la restaurante în vacanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanta
italia
bilete de avion