Românii care îndeplinesc anumite condiții ar putea intra mai ușor în SUA. Ce taxă vor plăti

Românii care îndeplinesc anumite condiții ar putea intra mai ușor în SUA. Ce taxă vor plăti
scris 9 iul 2018

Românii care reprezintă un risc scăzut de imigrație și care au fost verificați în prelabil la procedura de acordare a vizei de călătorie ar putea intra în SUA, la granița din anumite aeroporturi, doar prin simpla scanare a pașaportului. Guvernul României a aprobat începerea negocierilor cu autoritățile americane pentru includerea României în lista statelor ai căror cetățeni beneficiază de aceste facilități.

De ce este important: În acest moment, românii se numără printre puțini cetățeni ai Uniunii Europene care au nevoie de vize pentru călători în SUA.

Mai este important: România are o rată de refuz a vizelor pentru SUA de peste zece procente, iar condiția principală pentru ca o țară să scape de vize este ca în ultimul an cel mult 3% din solicitările de viză să fi fost refuzate. 

Turoperatorii: În cazul insolvenței unei agenții, turiștii care cumpără vacanțe interne sau, pentru străinătate, doar cazare și masa ori doar transport riscă să nu-și primească toți banii CITEȘTE ȘI Turoperatorii: În cazul insolvenței unei agenții, turiștii care cumpără vacanțe interne sau, pentru străinătate, doar cazare și masa ori doar transport riscă să nu-și primească toți banii

Este bine de știut și că: Un grup de oameni de afaceri români, reuniți în organizația neguvernamentală Romanian-American Business Council (RABC), cu sediul central la New York, a lansat o petiție online pentru ridicarea vizei de intrare pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, după cum a relatat Profit.ro.

Acum, Guvernul Ronmâiei, care poartă între timp negocieri pentru ridicarea vizelor pentru români, a decis să inițieze negocieri cu autoritățile americane pentru includerea României în lista statelor ai căror cetățeni beneficiază de facilitățile Programului "Global Entry".

Ce facilități presupune programul Global Entry: Persoanele care au fost aprobate în prealabil, în procedura de solicitare a vizei, și care prezintă un risc scăzut conform autorităților americane au posibilitatea de trece rapid prin vamă în anumite aeroporturi americane, doar prin scanarea pașaportului la aparate automate, fără a mai fi verificate de un ofițer de graniță. 

Procedura este similară scanării pașapoartelor biometrice la aeroporturile din spațiul Uniunii Europene, doar că, în cazul intrării în SUA, călătorii respectivi vor trebuie să se identifice și prin amprentă.

Ce costuri presupune: Cei care solicită autorităților o astfel de facilitate vor trebui să achite o taxă de 100 de dolari.

Românii vor celebra Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc în octombrie. Senatul a aprobat data sărbătorii, renunțând la propunerile inițiale \'\'nefericite\ CITEȘTE ȘI Românii vor celebra Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc în octombrie. Senatul a aprobat data sărbătorii, renunțând la propunerile inițiale ''nefericite" pentru 11 și 15 septembrie

Autoritățile americane arată că, pentru a fi aprobați pentru o astfel de procedură, solicitanții trec printr-o verificare amănunțită și trebuie să fie intervievați.

Chiar și în aceste condiții, autoritățile de vamă nu exclud ca anumite persoane să fie selectate pentru o verificare suplimentară la intrarea în SUA.

Pentru a beneficia însă de aceste facilități, Guvernul României va trebui să încheie un acord cu SUA, așa cum au în prezent în vigoare alte 11 țări.

În prezent, în programul Global Entry sunt incluși cetățenii din Argentina, India, Columbia, Marea Britanie, Germania, Panama, Singapore, Coreea de Sud, Elveția, Taiwan și Mexic.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
viza
sua
granita
ofiter
pasapaort
scana
program
global entry
guvern