Românii plătesc, în medie, 320 de euro pentru Ziua Femeii în Roma, Viena sau Lisabona

Românii plătesc, în medie, 320 de euro pentru Ziua Femeii în Roma, Viena sau Lisabona
scris 7 mar 2017

Turiștii români care vor să petreacă alături de mamele lor un weekend în afara țării, pe 11-12 martie, aleg destinații europene de city break, cu Roma, Viena sau Lisabona în topul preferințelor. Potrivit datelor Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, bugetul mediu alocat pentru o mini-vacanță în această perioadă este de 320 de euro.

Conform reprezentanților Paravion, cele mai cumpărate destinații pentru weekend-ul 11-12 martie sunt orașele europene cu atracții culturale bogate precum Roma, Viena sau Lisabona, urmate în top de către Barcelona și Florența. Turiștii români care optează pentru un city break în această perioadă plătesc, în medie, 320 de euro de persoană pentru un pachet care include biletul de avion dus-întors și cazarea pentru trei nopți la un hotel de trei stele, cu micul dejun inclus.

„De la an la an, city break-urile devin cadouri din ce în ce mai căutate de către români pentru ocaziile speciale, iar Ziua Femeii din acest an nu face rabat de la regulă. Astfel că, numărul vacanțelor vândute de Paravion în perioada aferentă a înregistrat un plus de 30% față de perioada similară a anului trecut”, a declarat Remus Vișan, Director General al Paravion.

Românii care au ales ca destinație de city break Italia, mai exact orașele Roma și Florența, și-au alocat un buget de aproximativ 240 de euro de persoană, tarif ce include transportul dus-întors cu avionul și cazare de trei nopți la hotel de 3*, cu mic dejun inclus.

Pentru aceleași facilități incluse, cei care au ales să călătorească de Ziua Femeii în Viena au plătit 270 de euro de persoană, iar pentru destinații precum Lisabona sau Barcelona, bugetul a fost de 380 de euro de persoană.

Au existat și turiști care și-au alocat un buget peste medie pentru minivacanța de Ziua Femeii. Astfel, românii care și-au dorit să viziteze Paris sau Londra au plătit 500 de euro de persoană pentru un pachet ce include 4 nopți de cazare la hotel de 4*, cu mic dejun inclus și bilete de avion tur-retur.

ANAF pregătește controale în comerțul online pentru a strânge mai mulți bani. Inspectorii antifraudă vor primi înapoi, la rectificare, un spor de solicitare CITEȘTE ȘI ANAF pregătește controale în comerțul online pentru a strânge mai mulți bani. Inspectorii antifraudă vor primi înapoi, la rectificare, un spor de solicitare

De asemenea, turiștii români au optat și pentru vacanțe prelungite, destinația preferată de aceștia fiind Punta Cana. Pentru un pachet complet care acoperă biletul de avion dus-întors, cu transfer de la și către aeroport și cazarea pentru 7 nopți la un hotel de patru stele, regim all inclusiv, turiștii români au plătit 1.600 de euro de persoană.

„Cei care au un buget mai redus alocat mini-vacanței de Ziua Femeii, pot alege destinații precum Roma, Bologna, Florența sau Milano, acestea fiind accesibile datorită ofertelor puse la dispoziție de companiile aeriene, dar și de către hotelieri. Bugetul mediu alocat pornește de la 200 de euro de persoană și include bilete de avion dus-întors și două nopți de cazare la hotel de 3*, cu mic dejun inclus”, adaugă reprezentantul companiei.

Paravion este cea mai mare agenție de turism online din România, care operează pe mai multe piețe din Europa de Est și în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanțe, închirieri auto și hotel.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
8 martie
paravion