Sărata Monteoru a primit statutul de stațiune balneoclimatică și va putea accesa fonduri pentru revitalizarea sa

Sărata Monteoru a primit statutul de stațiune balneoclimatică și va putea accesa fonduri pentru revitalizarea sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2016

Sărata Monteoru, din județul Buzău, a primit statutul de stațiune balneoclimatică, ceea ce va permite, potrivit autorităților județene, accesarea mai multor categorii de fonduri în scopul revitalizării celei mai cunoscute stațiuni din județ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, prin  hotărâre de Guvern stațiunea Sărata-Monteoru, din județul Buzău, a primit statutul de stațiune balneoclimatică, scrie News.ro

”Acordarea statutului de stațiune balneoclimatică reprezintă încă un pas important în procesul de revitalizare a stațiunii Sărata-Monteoru. Noul statut oferă posibilitatea accesării mai multor categorii de fonduri, atât europene, cât și guvernamentale. Interesul nostru, al autorităților locale, este acela ca stațiunea Sărata-Monteoru să devină un centru de atracție pentru turiști, mai ales că este o zonă prea puțin exploatată din acest punct de vedere. Consiliul Județean va sprijini în continuare proiectele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sărata-Monteoru și sunt convins că, împreună cu Primăria comunei Merei, vom reuși să finalizăm și alte proiecte, care vor duce la dezvoltarea stațiunii și transformarea acesteia într-un reper turistic la nivel național”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Stațiunea Sărata Monteoru este cea mai cunoscută din județul Buzău. Ea se află la 19 kilometri de municipiul Buzău, fiind situată în comuna Merei.

Unde merg românii în vacanțe de Sărbători: Praga, Viena și Budapesta, cele mai căutate destinații externe CITEȘTE ȘI Unde merg românii în vacanțe de Sărbători: Praga, Viena și Budapesta, cele mai căutate destinații externe

Stațiunea este renumită pentru izvoarele cu ape minerale sărate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice și pentru nămolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase. Acestea sunt indicate pentru tratarea afectiunilor aparatului locomotor, afecțiunilor ginecologice, gastrointestinale, hepato-biliare.

ÎN 2008, a fost înființată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru care are drept principal scop renașterea stațiunii Sărata Monteoru, transformarea acesteia într-un obiectiv turistic de interes național și reprezintă un parteneriat între Primăria municipiului Buzău, Consiliul Județean și Primăria Merei, comuna căreia îi este arondată stațiunea Monteroru.

viewscnt
Afla mai multe despre
sarata monteoru
statiune balneoclimatica