Sărbători mai scumpe cu aproximativ 20% în stațiunea Colibița

Sărbători mai scumpe cu aproximativ 20% în stațiunea Colibița
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2023

Sărbătorile de iarnă petrecute în stațiunea Colibița, la poalele Munților Călimani, îi costă anul acesta pe turiști cu aproximativ 20% mai mult decât anul trecut, potrivit informațiilor furnizate de către directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) "Turism în Bistrița-Năsăud", Răzvan Cerceja.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dacă pentru Revelion nu mai sunt locuri libere în hoteluri, ci doar la unele pensiuni care nu oferă și masă, pentru Crăciun există încă oferte disponibile, care pornesc de la 100 euro de persoană pe noapte și pot ajunge până la 140 de euro, cu două sau trei mese incluse, scrie Agerpres.

ANUNȚ Microsoft: Sam Altman și Brockman se vor alătura Microsoft, pentru a conduce o nouă echipă avansată de cercetare AI CITEȘTE ȘI ANUNȚ Microsoft: Sam Altman și Brockman se vor alătura Microsoft, pentru a conduce o nouă echipă avansată de cercetare AI

"Preponderent, turiștii aleg Valea Bârgăului, prin cele două componente importante ale turismului, Colibița și Tihuța. Față de anul trecut, prețurile au crescut cu 15-20% minimum. Vă dau ca exemplu, un pachet în Colibița, pe perioada Crăciunului, 24-27 decembrie, trei nopți de cazare - 245 de euro de persoană, cu demipensiune, la patru stele. Sau tot pentru Crăciun, pachet de persoană pentru două nopți - 1.361 de lei, cu pensiune completă Asta e în zona de hotel, pentru că în zona de pensiuni sunt prețuri și mai OK: undeva la 100-150 de euro se duce pe persoană, tot cu demipensiune. Pentru Revelion nu mai sunt oferte, sunt deja date, chiar înainte de a se oferta", a declarat Cerceja.

Ofertele pentru Crăciun includ cină cu produse tradiționale, prânz individual, colindători, surprize pentru cei mici sub brad, plimbări cu căruța sau sania, în funcție de condițiile meteo, la care se adaugă acces la zona de piscină și spa.

Pentru Revelion, singurele oferte rămase disponibile sunt ale unor pensiuni care oferă doar cazare și care se închiriază, de obicei, integral, prețurile variind între 200 și 300 de lei de persoană, pe noapte.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut CITEȘTE ȘI Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Directorul ADI "Turism în Bistrița-Năsăud" a menționat că, pentru cei care doresc o vacanță activă, zonele Colibița și Tihuța sunt accesibile pentru drumeții și schi de tură, iar punctele gastronomice sunt locuri în care turiștii pot gusta preparate locale după rețete vechi.

Potrivit lui Răzvan Cerceja, de la declararea sa ca stațiune turistică de interes local, în 2017, Colibița a ajuns să aibă peste 760 de locuri de cazare clasificate și alte câteva sute în curs de clasificare.

viewscnt
Afla mai multe despre
colibița
cazare
turism