ANUNȚ Când va fi redeschisă Catedrala Notre Dame

ANUNȚ Când va fi redeschisă Catedrala Notre Dame
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2023

Distrusă în timpul incendiului de la catedrală din aprilie 2019, turla Notre-Dame de Paris ar trebui să fie gata înainte de sfârșitul anului 2023. Această reconstrucție este punctul culminant al unui lung șantier, transmite France Info.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

VEZI AICI ȘI FOTO Anunțuri în România pentru vânzarea de "Cenușa Notre Dame Paris"

„Silueta familiară” a turlei Notre-Dame, devastată de un incendiu în 2019, va fi vizibilă pe cerul Parisului „înainte de Crăciun”, conform instituției publice însărcinate cu supravegherea proiectului de reconstrucție a acesteia. „Șantierul avansează bine, iar structura sau cadrul din stejar masiv al turlei va fi finalizat în decembrie. Silueta sa familiară ar trebui să culmineze din nou la 96 m de la sol înainte de Crăciun”, a precizat aceeași sursă, arată G4Media.

FOTO Grupul hotelier de lux Hyatt își pregătește intrarea în România CITEȘTE ȘI FOTO Grupul hotelier de lux Hyatt își pregătește intrarea în România

Turla, identică cu cea anterioară, proiectată de arhitectul Viollet-le-Duc din secolul al XIX-lea și care s-a prăbușit în incendiul din 15 aprilie 2019, va rămâne însă înconjurată de schelele care au fost folosite pentru ridicarea acestei structuri. Aceasta „va fi folosită pentru instalarea capacului său și a ornamentelor sale de plumb în 2024”, a adăugat instituția.

În același timp, „montarea armăturilor naosului și corului catedralei, care s-au prăbușit de asemenea în incendiu, va fi finalizată la începutul anului 2024, dată la care va putea începe și instalarea învelitorii lor”.

VIDEO Prima News: Fața nouă a cazinoului din Constanța CITEȘTE ȘI VIDEO Prima News: Fața nouă a cazinoului din Constanța

Redeschiderea catedralei este în continuare prevăzută pentru 8 decembrie 2024, după Jocurile Olimpice de la Paris din vară, după cum a confirmat Emmanuel Macron.

În primăvară a fost relatat că Notre Dame urmează să primească vizitatori la sfârșitul anului 2024, la mai bine de cinci ani după ce turla sa emblematică și acoperișul s-au prăbușit într-un incendiu, au anunțat oficialii francezi.

Proiectul de reconstrucție de 865 de milioane de dolari a fost lansat în aprilie 2019, dar a progresat în ritmuri accelerate din cauza blocării cauzate de COVID-19, a unor descoperiri arheologice sub fundația bisericii și a unui plan de modernizare controversat.

Bloomberg: Renault nu mai este veriga slabă în alianța cu Nissan CITEȘTE ȘI Bloomberg: Renault nu mai este veriga slabă în alianța cu Nissan

Reconstrucția a început mai serios anul trecut, după doi ani de săpături în interiorul structurii istorice pentru a se asigura că aceasta era suficient de stabilă pentru ca artizanii să-și înceapă munca.

Turla va fi reconstruită conform designului arhitectului Eugene Viollet-le-Duc, după ce președintele Emmanuel Macron a renunțat la planurile de a o înlocui.

Cu toate acestea, o renovare a interiorului catedralei a primit aprobarea Comisiei Naționale pentru Patrimoniu și Arhitectură din Franța, grupul consultativ care supraveghează proiectele de restaurare de reper, în ciuda protestelor publice. Conform propunerii, noul interior ar putea include lucrări de artă din secolele XX și XXI expuse lângă lucrările vechilor maeștri din colecția catedralei și un tabernacol reamenajat pentru a permite mai mult spațiu vizitatorilor.

Guvernul francez a plănuit inițial să redeschidă catedrala în vara anului 2024, la timp pentru Jocurile Olimpice de vară din acel an. În schimb, turiștii care vin la Paris pentru eveniment pot vizita expoziția recent deschisă „Notre-Dame de Paris: în inima șantierului”, într-o galerie subterană de lângă catedrală. Expoziția este dedicată procesului de reconstrucție în desfășurare, evidențiind priceperea celor 1.000 de artizani din echipa de restaurare. Planul prevede materiale adecvate perioadei pentru a reconstrui structura, care include cherestea din 1.000 de copaci de 150 de ani pentru „Pădure”, așa cum este cunoscut acoperișul de 800 de ani.

„Revenirea turlei pe cerul Parisului va fi, după părerea mea, simbolul pentru câștigarea bătăliei de la Notre Dame”, a declarat Jean-Louis Georgelin, generalul de armată care supraveghează proiectul de restaurare, pentru Associated Press.

viewscnt
Afla mai multe despre
notre dame
paris