Sectorul turismului din Germania se așteaptă la pierderi de 10,8 miliarde de euro

Sectorul turismului din Germania se așteaptă la pierderi de 10,8 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2020

Sectorul turismului din Germania ar urma să înregistreze până la mijlocul lunii iunie pierderi de venituri de 10,8 miliarde de euro (11,8 miliarde de dolari), a estimat luni Asociația germană pentru călătorii (DRV), pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Și Organizația Mondială a Turismului (OMT) estima săptămâna trecută că sosirile turiștilor străini ar putea scădea cu până la 30% anul acesta, la nivel mondial, ceea ce s-ar traduce printr-o pierdere de venituri de circa 450 miliarde dolari, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Viitoarele reguli în restaurante, baruri, terase: distanță de 1,5 - 2 metri între mese, maximum 8 locuri la masă, cel mult 200 de clienți primiți în același timp CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Viitoarele reguli în restaurante, baruri, terase: distanță de 1,5 - 2 metri între mese, maximum 8 locuri la masă, cel mult 200 de clienți primiți în același timp

La mijlocul lunii iunie expiră interdicția privind călătoriile internaționale, implementată pentru a stopa răspândirea epidemiei.

"Activitatea agenților de turism și a operatorilor de turism aproape s-a oprit din cauza reglementărilor oficiale", a declarat Norbert Fiebig, președintele DRV.

Pe lângă pierderile provocate de pandemie, industria turismului este afectată de costurile pentru returnarea banilor pe călătoriile anulate, a adăugat oficialul. El a cerut statului un program de urgență care să sprijine turismul cu ajutoare nerambursabile, avertizând că două treimi din operatorii germani de turism se confruntă deja cu riscul falimentului.

"Politicienii nu mai pot sta fără să acționeze, în timp ce agenții de turism și operatorii de turism își pierd mijloacele de trai", a declarat Norbert Fiebig.

Thomas Bareiss, responsabil pentru turism în Guvernul de la Berlin, a evocat posibilitatea unui fond de ajutor pentru acest sector, dacă eforturile la nivel UE pentru atenuarea reglementărilor privind compensațiile pentru călătoriile anulate nu vor avea succes.

Germania vrea ca sectorul turismului să emită vouchere în schimbul returnării banilor pentru călătoriile anulate.

Ryanair continuă măsurile dure, după ce a tăiat salariile angajatilor: concediază piloți și echipaj de cabină, impune concedii neplătite CITEȘTE ȘI Ryanair continuă măsurile dure, după ce a tăiat salariile angajatilor: concediază piloți și echipaj de cabină, impune concedii neplătite

Germania, România și alte 15 state membre ale UE au cerut Comisiei Europene suspendarea regulilor care obligă companiile aeriene să returneze în totalitate pasagerilor banii pe biletele zborurilor anulate.

Țările susțin că transportatorilor aerieni ar trebui să li se permită să ofere în schimb vouchere pentru zboruri ulterioare, în contextul impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Până acum, oficialii Comisiei Europene declaraseră că operatorii aerieni trebuie să respecte reglementările UE și să acorde compensații pentru zborurile anulate. Companiile aeriene pot emite vouchere doar dacă pasagerii le acceptă.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
germania