Wizz Air lansează curse dinspre Abu Dhabi spre București, Cluj-Napoca, Budapesta, Katowice și Sofia

Wizz Air lansează curse dinspre Abu Dhabi spre București, Cluj-Napoca, Budapesta, Katowice și Sofia
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2020

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat duminică cinci noi rute de pe Aeroportul Internațional Abu Dhabi (AUH) spre Budapesta și București din iunie 2020 și spre Cluj-Napoca, Katowice și Sofia din septembrie 2020, la tarife de 59,99 euro dus, cu condiția reluării activităților de aviație în țările respective.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, a anunțat astăzi cinci noi rute de pe Aeroportul Internațional Abu Dhabi (AUH). Rutele vor conecta capitala Emiratelor Arabe Unite cu Budapesta și București din iunie 2020 și cu Cluj-Napoca, Katowice și Sofia din septembrie 2020, cu condiția reluării activităților de aviație în țările respective. Wizz Air devine primul transportator european low cost care lansează zboruri către Abu Dhabi", arată compania într-un comunicat, citat de News.ro.

Cursele din București vor începe din 3 iunie în zilele de miercuri și duminică, până în 30 septembrie, iar după, în zilele de marți, joi și sâmbătă. Prețul pornește de la 59,99 euro, iar tariful este pentru un singur segment, cu taxa de administrate inclusă, având un bagaj de mână inclus. Trollerul și orice bagaj adițional de cală vor fi taxate adițional. Prețul se aplică doar rezervărilor efectuate pe wizziar.com și aplicația pentru mobil WIZZ. Numărul de locuri la tarifele prezentate este limitat, precizează compania.

Cursele din Cluj Napoca vor fi lansate în 16 septembrie și vor fi operate în zilele de miercuri și duminică a același preț.

"Acest anunț completează acordul din martie care oficializează înființarea Wizz Air Abu Dhabi ca o companie aeriană locală cu sediul în Abu Dhabi, ca parteneriat între ADQ și Wizz Air. Este prima companie aeriană a Wizz Air fondată în afara Europei și se estimează că va începe operațiunile mai târziu anul acesta", precizează compania.

Se intenționează ca Wizz Air să se concentreze pe stabilirea rutelor către piețele unde compania are deja operațiuni cu o creștere importantă, respectiv Europa Centrală, de Est și de Vest, dar și subcontinentul indian, Orientul Mijlociu și Africa, pe termen lung.

Ryanair continuă măsurile dure, după ce a tăiat salariile angajatilor: concediază piloți și echipaj de cabină, impune concedii neplătite CITEȘTE ȘI Ryanair continuă măsurile dure, după ce a tăiat salariile angajatilor: concediază piloți și echipaj de cabină, impune concedii neplătite

"Noile rute ale Wizz Air către Budapesta, București, Cluj-Napoca, Katowice și Sofia evidențiază angajamentul nostru de a conecta Abu Dhabi cu cele mai căutate destinații globale. Aceste noi rute reflectă în mod pozitiv rezistența industriei și capacitatea sa de a continua să înainteze cu planuri îndrăznețe care vor stimula cererea consumatorilor și recuperarea durabilă a pieței aviației. În calitate de cel mai nou partener aerian, salutăm Wizz Air și primele sale rute cu brațele deschise, întrucât ne pregătim să facilităm planurile de expansiune interesante ale transportatorului din Abu Dhabi. Vizitatorii din Ungaria, România, Polonia și Bulgaria se vor bucura de dotările moderne ale terminalelor noastre, cu un element unic de ospitalitate arabă, înainte de a se îndrepta cu ușurință spre experiența capitalei prospere a Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi", a declarat Shareef Al Hashmi, Acting Chief Executive Officer al Abu Dhabi Airports Company.

Abu Dhabi este cea mai nouă destinație Wizz Air, atrăgând numeroși pasageri din cinci orașe majore din patru țări importante din Europa Centrală și de Est. Aceste servicii vor fi primele rute directe între capitala Emiratelor Arabe Unite și Budapesta, București, Cluj-Napoca, Katowice și Sofia, și vor adăuga o capacitate de aproape 220.000 de locuri/an la rețeaua companiei aeriene din Abu Dhabi. Zborurile sunt deja în vânzare și pot fi rezervate pe wizzair.com de la 59,99 euro.

"Anunțul de astăzi reconfirmă angajamentul nostru pe termen lung de a oferi tarife mici combinate cu o experiență la bord de înaltă calitate pentru tot mai mulți clienți din Abu Dhabi. Sunt încântat că operațiunile noastre de la Aeroportul Internațional Abu Dhabi vor începe în iunie, sub rezerva ridicării interdicțiilor de călătorie, conectând capitala Emiratelor Arabe Unite cu cinci orașe importante din Europa Centrală și de Est precum Budapesta, București, Cluj-Napoca, Katowice și Sofia. Suntem convinși că pasagerii noștri vor aprecia programele de zbor convenabile, sistemul ușor de rezervare online și gama variată de opțiuni de călătorie personalizate oferite de Wizz Air", spune József Váradi, CEO al Wizz Air Holdings.

În cazul interdicțiilor de călătorie, impuse din cauza pandemiei de Covid-19, care afectează data de începere a zborurilor, pasagerii cu rezervări pentru zborurile afectate vor avea posibilitatea să își reprogrameze călătoria pentru o dată ulterioară, să primească banii înapoi sau să beneficieze de 120% din valoarea rezervării sub formă de WIZZ Credit care poate fi utilizat pentru achiziționarea de zboruri și servicii WIZZ, spun reprezentanții companiei.

Compania aeriană a anunțat recent mai multe măsuri suplimentare pentru a sprijini distanțarea fizică în timpul îmbarcării și curățenia sporită la bord.

"Compania aeriană roagă pasagerii să își administreze rezervările online acolo unde este posibil, inclusiv check-in-ul online, serviciul de predare a bagajelor, precum și să opteze pentru plata contactless în timpul cumpărăturilor la bord. Purtarea măștilor la bord este obligatorie pentru echipaj și pasageri, astfel, tuturor le este amintit să călătorească cu măști. Aeronava este curățată complet de mai multe ori pe zi și este dezinfectată peste noapte. Echipajul va înmâna, de asemenea, șervețele de igienizare pasagerilor la îmbarcare și va supraveghea distanțarea locurilor pentru pasageri pe zborurile unde gradul de încărcare permite", mai spun ei.

Mari companii aeriene încep să ceară pasagerilor să își acopere fețele în timpul zborurilor CITEȘTE ȘI Mari companii aeriene încep să ceară pasagerilor să își acopere fețele în timpul zborurilor

Wizz Air lansează, totodată, o campanie de comunicare specială pentru a informa pasagerii despre situația actuală în contextul COVID-19 și pentru a oferi sfaturi utile în vederea unei călătorii în siguranță.

Abu Dhabi Airports este o societate pe acțiuni publică deținută integral de compania Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC. A fost înființată în martie 2006 pentru a lansa dezvoltarea infrastructurii aviației din Emirate. În septembrie 2006, Aeroporturile Abu Dhabi și-au asumat responsabilitatea pentru operarea și gestionarea Aeroporturilor internaționale Abu Dhabi și Al Ain. În 2008, Abu Dhabi Airports a adăugat Aeroportul Al Bateen Executive (un aeroport exclusiv pentru călătorii de afaceri), precum și Sir Bani Yas și Delma Island Airports în portofoliul său. Aceste aeroporturi sunt concepute pentru a servi diverselelor segmente de pasageri, piaței aviației și vor contribui la dezvoltarea Abu Dhabi ca destinație pentru călătoriile de afaceri. În prezent, Aeroportul Internațional Abu Dhabi are în derulare un proiect de dezvoltare și extindere în valoare de mai multe miliarde de dolari, conceput pentru a crește capacitatea totală a aeroportului.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, operează o flotă de 121 de aeronave Airbus A320 și A321 și oferă mai mult de 710 rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 154 de destinații din 45 de țări. 40 de milioane de pasageri au călătorit cu compania în ultimele 12 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
bucuresti
abu dhabi
clu8j-napoca
budapesta
katowice
sofia
cursa