Sezonul de schi din Austria debutează cu reguli stricte privind măștile și restaurantele

Sezonul de schi din Austria debutează cu reguli stricte privind măștile și restaurantele
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2020

Stațiunile de schi se deschid joi în Austria cu reguli sanitare stricte, cu numai două zile înainte ca țara central-europeană să intre într-o a treia fază de lockdown din cauza pandemiei cu noul coronavirus, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrucât mișcarea în aer liber este permisă în lockdown, schiorii austrieci se vor putea bucura de sportul lor hibernal favorit, cu toate că trebuie să țină cont de numeroase restricții, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Virgil Călina deschide în România primul hotel Holiday Inn, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume - FOTO CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Virgil Călina deschide în România primul hotel Holiday Inn, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume - FOTO

Nu vor putea schia decât localnicii și excursioniștii de o zi, hotelurile sunt închise și doar restaurantele situate la stradă pot comercializa mâncare și numai în regim de take-out.

În majoritate covârșitoare, turiștii străini nu au acces la pârtii, având în vedere noile măsuri de carantină din Austria care intră în vigoare sâmbătă.

Cei care ajung pe pârtie trebuie să poarte măști faciale cu grad ridicat de protecție (FFP2) în telegondole. Or, operatorii de instalații de cablu s-au plâns împotriva politicii guvernamentale cu privire la măști, susținând că e dificil de aplicat, iar operatorii riscă probleme cu legea în cazul în care schiorii încalcă regulile.

În consecință, una din cele mai mari stațiuni de schi austriece, Saalbach-Hinterglemm, a anunțat că va deschide pârtiile doar când vor fi ridicate restricțiile privind măștile FFP2.

La rândul său, stațiunea Ischgl, care a fost identificată ca unul din principalele focare de unde s-a răspândit noul coronavirus în Europa la începutul acestui an, a decis amânarea startului noului sezon până în luna ianuarie.

Operatorii de instalații de teleschi din Ischgl au avertizat că stațiunea este conectată prin pârtii de domeniul schiabil din Elveția, iar schiorii care "fac slalom" între cele două țări se confruntă cu carantina, în Austria.

Atât Austria, cât și Elveția au rezistat apelurilor din partea altor state europene de a interzice schiatul în pandemie.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
schi