Taxe locale tăiate pentru restaurante, baruri, bâlci în Sinaia

Taxe locale tăiate pentru restaurante, baruri, bâlci în Sinaia
scris 24 dec 2020

Administrația locală din Sinaia a votat o hotărâre prin care este redusă taxa de alimentație publică percepută operatorilor din industria HoReCa, precum restaurante, baruri, organizatori de evenimente, centre de închiriere echipament de agrement și sportiv sau firme care organizează parcuri de distracții ocazionale ori bâlciuri. Măsura este luată în contextul în care activitatea acestor agenți economici a fost grav afectată de pandemia generată de noul coronavirus.

Propunerea de reducere a taxei de alimentație publică pentru anul 2021, colectată de autoritățile locale, a fost aprobată de Consiliului Local și a fost făcută în contextul în care, din cauza pandemiei, multe firme din Sinaia au fost nevoite să își limiteze sau chiar și-au suspendat activitatea, scrie News.ro.

PROGRAM DE GUVERNARE: Informatizarea ANAF, reducerea și simplificarea formularelor, facilități fiscale CITEȘTE ȘI PROGRAM DE GUVERNARE: Informatizarea ANAF, reducerea și simplificarea formularelor, facilități fiscale

Astfel, taxele plătite de restaurante, baruri, discoteci, cluburi, centre de închiriere echipament sportiv sau de agrement, organizatorii de evenimente recreative – altele decât cele artistice sau sportive, dar și firmele care organizează bâlciuri și parcuri de distracții ocazionale pe terenuri private vor fi cu 20% mai mici anul viitor față de cele stabilite pentru anul 2020.

Valoarea acestei taxe la Sinaia variază în prezent de la 500 de lei la 8.000 de lei, în funcție de suprafața pe care se desfășoară activitatea operatorului economic din domeniul HoReCa.

viewscnt
Afla mai multe despre
sinaia
taxe
industria ospitalității