Spania a depășit Marea Britanie ca destinație preferată de investitorii hotelieri

Spania a depășit Marea Britanie ca destinație preferată de investitorii hotelieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2024

Spania a depășit Marea Britanie ca destinație preferată de investitorii hotelieri, datorită multelor contracte din domeniul ospitalității încheiate în această țară, conform rezultatelor unui sondaj publicat de cotidianul britanic Financial Times, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marea Britanie a căzut pe locul doi, după ce ocupase prima poziție în 2018 și 2017, conform sondajului din 2024 elaborat de firma de servicii imobiliare CBRE, care mai menționează Italia, Franța și Grecia între primele cinci destinații în care să se investească anul acesta capital, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT LIVE Florin Dănescu, ARB: Profitabilitatea este mitul cel mai dăunător despre bănci, se transformă în inițiative legislative anti-piață, anti-economie, anti-bănci. Nu știu dacă e un concurs socialist să fim pe alt loc în Europa CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Florin Dănescu, ARB: Profitabilitatea este mitul cel mai dăunător despre bănci, se transformă în inițiative legislative anti-piață, anti-economie, anti-bănci. Nu știu dacă e un concurs socialist să fim pe alt loc în Europa

Sondajul a fost elaborat în rândul a peste 60 de investitori, printre care proprietari de hoteluri, promotori și fonduri private.

“Spania prosperă datorită cifrelor record din turism și performanței operaționale robuste a operatorilor hotelieri”, a precizat responsabilul CBRE pe partea de hoteluri pentru Europa, Kenneth Hatton, pentru FT.

El a adăugat că “investitorii văd oportunități în Spania, atât în zona de coastă cât și în zonele urbane”.

Se evidențiază suflul bun al sectorului hotelier, care a impulsionat revenirea contractelor după pandemie și se remarcă faptul că mai mult de două treimi dintre investitori intenționează să aloce mai mult capital pentru contractele din această industrie, datorită randamentului comercial bun și așteptărilor privind o îmbunătățire a condițiilor de creditare, dacă ratele dobânzilor vor scădea.

Datele CBRE vin după o serie de mari tranzacții derulate în Spania anul trecut, unde totalul investițiilor a fost de 4,1 miliarde euro, cu 30% mai mare față de 2022 și cu 70% peste nivelul din 2019.

Șeful producătorului ceh de armament CSG vizează ca acesta să ocupe un loc important pe piața mondială, prin achiziția companiei americane Kinetic CITEȘTE ȘI Șeful producătorului ceh de armament CSG vizează ca acesta să ocupe un loc important pe piața mondială, prin achiziția companiei americane Kinetic

Printre acestea figurează, de exemplu, achiziționarea a 17 hoteluri din Spania de la Fondul de capital imobiliar de către o serie de fonduri de investiții suverane din Abu Dhabi.

FT indică un record de 85,1 milioane vizitatori străini în această țară, în 2023, cu 19% mai mulți față de 2022.

Sondajul mai menționează că, la nivel de orașe, Londra și-a menținut prima poziție, dar Madrid a urcat pe locul al doilea, depășind Parisul, care va găzdui Jocurile Olimpice în această vară.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
hotel
turism