Alin Burcea este noul președinte ANAT

Alin Burcea este noul președinte ANAT
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2024

Alin Burcea este noul președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), în perioada 2024 - 2026, acesta fiind al treilea mandat de lider ANAT pentru fondatorul agenției Paralela 45.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Potrivit unui comunicat ANAT, Alin Burcea este președinte fondator al Asociației, având primul mandat în perioada 1990-1992, ulterior fiind reales președinte ANAT în perioada 2016-2018, scrie Agerpres.

Pensiuni și hoteluri închise de ISU Brașov, din cauza neregulilor legate de prevenirea incendiilor CITEȘTE ȘI Pensiuni și hoteluri închise de ISU Brașov, din cauza neregulilor legate de prevenirea incendiilor

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România a avut Adunarea Generală care a inclus alegerile pentru noul președinte și pentru noul Birou Executiv și Consiliu Director al organizației, pentru perioada 2024-2026.

Prim vicepreședinte ANAT a fost ales Aurelian Marin (Paradis Vacanțe de Vis din Constanța), iar vicepreședinți Adrian Voican (Bibi Group4Travel), Lucian Boronea (Accent Travel & Events) și Dan Goicea (Cocktail Holidays), care formează Biroul Executiv al ANAT, alături de președinte.

Consiliul Director al ANAT este completat de Valeriu-Claudiu Ștefan (Velmar Dreams), Corina Martin (Mistral Tours & Events), Claudiu-Andrei Chirilov (Laguna Tour), Diana Iluț (Sfara Tours Baia Mare), Dumitru Luca (Corali Holidays), Ștefan Leontin Joos (Christian Tour) și Iosif-Cristian Vlad (Paralela 45 Făgăraș).

De asemenea, sunt membri ai Consiliului Director președinții Consiliilor Regionale ANAT care au fost deja aleși la începutul anului: Mihaela Patentașu (KMD Travel) - Regiunea București-Ilfov, Dumitru Nănescu (Inter Tour Bacău) - Regiunea Nord-Est, Laura Dragu Popescu (Gorj Turism Târgu Jiu) - Regiunea Sud-Vest, Cristian Bărhălescu (Icar Tours Constanța) - Regiunea Sud-Est și Flaviu Vîrca (Air Fla Sibiu) - Regiunea Centru-Nord.

Membri supleanți ai Consiliului Director ANAT au fost aleși Lucian Bădîrcea (IRI Travel), George-Marius Cioceanu (Travel Fuse) și Gheorghe-Emil Mărginean (Karpaten Turism).

"Îmi doresc un mandat "în forță", ca să arătăm că ANAT este o asociație patronală puternică, care știe ce vrea, atât pentru agențiile de turism, cât și pentru turismul românesc, în general. Din păcate, se pare că au rămas tot mai puține voci patronale în industria noastră și, cu atât mai mult, trebuie să spunem ce dorim și ce credem că este benefic pentru turismul românesc. Milităm pentru înființarea unei Autorități Naționale pentru Turism, în subordinea directă a prim-ministrului. Dorim să creștem numărul de turiști străini în România, dar pentru asta avem nevoie de o strategie orientată spre business, de participări la târgurile externe și interne și de un buget de promovare a României de minimum 10 milioane de euro. Trebuie să înființăm un Fond de garantare la agenții și Fondul de garantare pentru biletele de avion. Într-un cuvânt, avem mult de lucru!", a declarat Alin Burcea, în comunicat.

Potrivit sursei citate, ANAT are în față un an dinamic, mai ales că între 13 și 15 iunie, Brașov și Poiana Brașov vor găzdui conferința ECTAA (Asociația Europeană a Agențiilor de Turism și Turoperatorilor). Evenimentul va constitui cel mai important summit al profesioniștilor din turism găzduit de România în ultimii 17 ani și va reuni aproximativ 50 de reprezentanți ai conducerilor asociațiilor naționale europene de profil, care grupează aproximativ 80.000 de tour-operatori și agenții de turism din Europa și din alte țări cu tradiție în turism.

Cei zece președinți ANAT de până în prezent au fost Alin Burcea, președinte fondator (1990-1993, respectiv 2016-2018), Cornel Găină (1993-1998, 2000-2004), Marcel Bădescu (1998-2000, președinte de onoare între 2002 și 2013), Lucia Nora Morariu (2004-2006, 2013-2015), Gheorghe Fodoreanu (2006-2007), Dragoș Anastasiu (2007-2009), Corina Martin (2009-2013), Aurelian Marin (2015-2016), Nicolae Demetriade (2018-2020) și Dumitru Luca (2020-2024).

viewscnt
Afla mai multe despre
alin burcea
anat