Spania - Banii cheltuiți de turiști, mai mulți decât înaintea COVID

Spania - Banii cheltuiți de turiști, mai mulți decât înaintea COVID
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2023

Peste 71 de milioane de turiști străini au vizitat Spania în 2022 iar perioada de timp și sumele cheltuite în țară au fost mai mari decât înaintea pandemiei de COVID-19, a declarat ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu toate acestea, numărul total de turiști străini a fost mai mic decât în 2019, când un număr record de 83,5 milioane de turiști străini au vizitat Spania, potrivit cifrelor Institutului Național de Statistică (INE).

Schi mai scump în Poiana Brașov, în acest sezon. La cât au ajuns prețurile CITEȘTE ȘI Schi mai scump în Poiana Brașov, în acest sezon. La cât au ajuns prețurile

Reyes Maroto a adăugat că a crescut durata medie a unui sejur turistic, până la aproape opt zile, ceea ce reflectă eforturile Guvernului de la Madrid de a face tranziția spre un model de turism mai sustenabil și digital, cu ajutorul fondurilor europene. În total, turiștii străini au cheltuit anul trecut 87 de miliarde de euro în Spania, a adăugat Reyes Maroto.

Turismul este un sector strategic pentru Spania, a doua destinație mondială după Franța, în condițiile în care este responsabil pentru aproximativ 12% din Produsul Intern Brut, scrie Agerpres.

În 2021, Spania a fost vizitată de 31 milioane de turiști străini, odată cu relaxarea restricțiilor impuse în pandemie, când țara a fost vizitată de doar 19 milioane de turiști străini, un număr fără precedent după 1969, conform datelor INE.

"2023 va fi un nou an extraordinar, în pofida contextului războiului și incertitudinilor legate de inflație și costul energiei", a estimat Reyes Maroto.

Amatorii de vacanțe preferă plajele însorite ale Spaniei în timp ce orașe la modă precum Barcelona și Madrid rămân populare în rândul amatorilor de city break-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
turisti