Spania - cele mai multe plaje cu steag albastru în 2022. Grecia, pe locul 2

Spania - cele mai multe plaje cu steag albastru în 2022. Grecia, pe locul 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2022

Grecia se menține pe locul doi al țărilor cu cu cele mai multe plaje cu steag albastru anul acesta, cu 581 - cu 14 mai multe decât în 2021 -, după Spania aflată pe primul loc, a anunțat Societatea elenă pentru protecția naturii citată de EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce Spania și-a doborât din noul recordul cu 621 de steaguri, Grecia și-a instalat steagurile albastre în 581 de plaje, 15 porturi sportive și 6 ambarcațiuni turistice. Astfel, 14 % dintre cele peste 4.000 de plaje premiate în 49 de țări, care participă la această clasificare a Fundației pentru Educația de Mediu (FEE), se află în Grecia, scrie Agerpres.

FOTO Schimbarea Legii offshore, un singur amendament major. Petroliștii: Poate fi și mai mult îmbunătățită. La cât este aproximat costul producției de gaze din Marea Neagră. Dezbatere cu scandal și insulte CITEȘTE ȘI FOTO Schimbarea Legii offshore, un singur amendament major. Petroliștii: Poate fi și mai mult îmbunătățită. La cât este aproximat costul producției de gaze din Marea Neagră. Dezbatere cu scandal și insulte

Zona din Grecia care a acumulat cele mai multe steaguri albastre anul acesta este peninsula Halkidiki din nordul țării, cu 96 de steaguri repartizate de-a lungul litoralului, urmată de insula Creta, regiunea Attica și insula Rodos.

Steagul albastru este un certificat pentru calitatea de mediu acordat anual din 1987 de FEE, cu sediul în Danemarca, și care se acordă pentru curățenie, frumusețea peisajului și infrastructura bine dezvoltată.

Printre alte criterii necesare pentru a obține steagul albastru se numără și siguranța celor care se scaldă și a vizitatorilor, calitatea serviciilor, alături de protejarea și gestionarea sustenabilă a bogăției naturale a zonei de coastă.

Deși se are în vedere mai ales protecția mediului, steagul albastru are și o amplă valoare turistică, întrucât este vorba despre unele dintre zonele cele mai vizitate.

Anul acesta, Grecia înregistrează cifre semnificative de turiști și se așteaptă ca, după restricțiile impuse de pandemie, vara aceasta cifrele să fie comparabile cu cele din 2019, considerat cel mai bun an din istoria turismului elen.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaja
grecia
spania