Statul Panama își redeschide, după șapte luni, frontierele pentru turiști

Statul Panama își redeschide, după șapte luni, frontierele pentru turiști
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2020

Statul Panama și-a redeschis luni frontierele pentru turismul internațional, cu sosirea unui prim zbor din Miami (Florida), după aproape șapte luni în care acestea au fost închise din cauza crizei sanitare provocate de noul tip de coronavirus, informează marți AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primii 157 de călători după 22 martie, dintre care 38 de turiști, au fost primiți cu mare pompă, cu drapele panameze și dansuri folclorice la sosirea lor pe aeroportul internațional din Tocumen, la 15 km de capitala Ciudad de Panama, scrie Agerpres.

Stațiunea Moneasa și-a pierdut jumătate dintre turiști după declararea pandemiei de COVID-19 CITEȘTE ȘI Stațiunea Moneasa și-a pierdut jumătate dintre turiști după declararea pandemiei de COVID-19

Președintele panamez Laurentino Cortizo a salutat "o zi a speranței pentru Panama".

"Logodnicul meu locuiește aici. Nu l-am putut vedea de aproape un an. Noi intenționasem să călătorim în martie, dar totul a fost închis", a explicat Chelsy, din California.

"Astăzi, Panama a trecut într-o etapă esențială, reluând legăturile (aeriene) internaționale", și-a exprimat satisfacția, pe Twitter, Asociația Americii Latine și Caraibelor de Transport Aerian (ALTA).

Înainte de aceasta, Panama autoriza doar escalele sau legăturile pentru zboruri internaționale, fără a permite intrarea călătorilor pe teritoriul său.

Turiștii trebuie să prezinte la sosire un test PCR negativ la coronavirus sau să facă un test pe aeroport, al cărui rezultat este eliberat într-o jumătate de oră.

În faza de "demarare", Panama intenționează să primească 80 de zboruri de zi, față de cele 400 de zboruri zilnice de dinaintea crizei sanitare.

viewscnt
Afla mai multe despre
panama
granite