Turismul în Deltă a scăzut puternic

Turismul în Deltă a scăzut puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2020

Turismul din Delta Dunării a înregistrat o scădere cu peste 50% în primele opt luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în ciuda numărului mare al vizitatorilor care au preferat această zonă a țării în ultimele luni, pe fondul pandemiei cu noul coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Unii operatori turistici și-au închis unitățile, alții se pregătesc să o facă, în timp ce marii investitori ai Deltei au anunțat oferte pentru Halloween, Ziua Națională a României și sărbătorile de iarnă, scrie Agerrpes.

FOTO Un imens monument comunist abandonat din Bulgaria, în curs de restaurare CITEȘTE ȘI FOTO Un imens monument comunist abandonat din Bulgaria, în curs de restaurare

"Față de 2019, în perioada ianuarie-august, avem o scădere de 50,57%. Chiar și pentru luna august, avem o scădere de 8,99%, față de aceeași lună a anului trecut. Situația se explică în primul rând prin faptul că din toate statisticile lipsesc turiștii străini care reprezentau o pondere importantă în ceea ce privește vizitarea destinației Tulcea", a declarat președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Țibuleac.

În opinia lui, redeschiderea restaurantelor în luna septembrie a fost o măsură care a reprezentat "o gură de oxigen" doar pentru unitățile de cazare din municipiul Tulcea, iar în perioada imediat următoare se vor închide peste 50% din unitățile de cazare din Deltă, din cauza lipsei cererilor.

"Odată cu redeschiderea noului an școlar se înregistrează o scădere a cererii. În mod tradițional, septembrie-octombrie sunt luni destinate persoanelor cu vârste de peste 50 de ani, dar pandemia a dus la o scădere a cererii, motiv pentru care mulți proprietari au decis să închidă porțile. Cred că 50% din pensiuni se vor închide în perioada următoare, din cauza lipsei cererii, urmând să rămână deschise unitățile care și-au fidelizat pescarii sportivi", a apreciat președintele AMDTDD.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunarii
turism