Telecabina de la Bâlea a fost repusă în funcțiune, la cinci luni de la accidentul în care mai multe persoane au fost rănite

Telecabina de la Bâlea a fost repusă în funcțiune, la cinci luni de la accidentul în care mai multe persoane au fost rănite
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2017

Telecabina care face legătura între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă a fost repusă în funcțiune, miercuri, la aproape cinci luni de la accidentul în care mai multe persoane au fost rănite. Întreaga instalație a fost refăcută și s-a primit autorizația de funcționare. Autoritățile din Sibiu nu au anunțat nici acum care au fost cauzele exacte ale producerii accidentului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Telecabina a fost repusă în funcțiune, după ce a fost primită autorizația. În perioada în care telecabina a fost oprită, a fost refăcută instalația de către o firmă specializată, iar acum funcționează în parametri optimi. Sperăm să nu mai avem parte de asfel de incidente regretabile”, au transmis, miercuri, reprezentanții firmei care operează telecabina de la Bâlea, scrie News.ro.

Accidentul în care mai multe persoane au fost rănite a avut loc la sfârșitul lunii mai. Deocamdată, autoritățile din Sibiu nu au comunicat cauzele producerii evenimentului.

Pe timp de iarnă, după închiderea circulației rutiere pe Transfăgărășan, telecabina este singura posibilitate de a ajunge la Bâlea Lac.

Planurile Paralela 45: proiecte offline, platformă pentru turismul corporate, noi agenții deschise și charter în premieră către Albania CITEȘTE ȘI Planurile Paralela 45: proiecte offline, platformă pentru turismul corporate, noi agenții deschise și charter în premieră către Albania

Mai multe persoane au fost rănite, în 28 mai, după ce telecabinele care fac legătura între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac au intrat cu viteză prea mare în stații și s-au lovit de peron. Anchetatorii au suspectat o defecțiune la sistemul de frânare, dar, deocamdată, ipoteza nu a fonst confirmată în urma anchetelor.

Cinci persoane, între care două turiste din Norvegia și Ungaria, au ajuns la Spitalul Județean Sibiu, iar un copil de 4 ani a fost transportat la Spitalul de Pediatrie.

Pentru că telecabina nu a mai funcționat din acel moment, dar Transfăgărășanul era impracticabil, 32 de persoane au fost evacuate de la Bâlea Lac de către pompieri, jandarmi și salvamontiști.

Între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac circulă simultan două telecabine. Când una ajunge în stația de la Bâlea Cascadă, a doua parchează în stația de la Bâlea Lac.

viewscnt
Afla mai multe despre
telecabina. balea lac