Schimbare: Legea care scapă firmele de amendă va fi aplicată și hotelierilor de pe litoral, precum și pentru case de marcat. Nu va fi însă valabilă pentru abateri din construcții

Schimbare: Legea care scapă firmele de amendă va fi aplicată și hotelierilor de pe litoral, precum și pentru case de marcat. Nu va fi însă valabilă pentru abateri din construcții
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 25 oct 2017

Legea prevenirii, în baza căreia firmele nu vor fi amendate de inspectorii Fiscului pentru anumite nereguli, având la dispoziție un anumit interval în care să rezolve problemele, va fi aplicată și hotelierilor de pe litoral, urmând să fie valabilă și pentru anumite obligații ale comercianților legate de casele de marcat electronice. "Iertarea" temporară de amendă nu va fi însă posibilă pentru nerespectarea anumitor normel de calitate în construcții.

Urmărește-ne și pe Google News

Modificările au fost avizate la nivel politic.

Înainte să fie prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Toate modificările pot fi furnizate abonaților Profit Insider, la cerere trimisă pe adresa de e-mail profit@profit.ro.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Profit.ro a prezentat recent lista neregulilor, pregătită de senatori, pentru care firmele vor fi "iertate" de amendă la prima constatare, inclusă în Legea prevenției, redenumită ulterior "Legea prevenirii".

Senatorii din comisia de buget au adoptat acum o parte dintre aceste amendamente, proiectul urmând a fi discutat și de senatorii din comisia juridică.

EXCLUSIV Nou calendar în care firmele sunt obligate să utilizeze case de marcat cu jurnal electronic. Guvernul renunță la ideea unui termen unic CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nou calendar în care firmele sunt obligate să utilizeze case de marcat cu jurnal electronic. Guvernul renunță la ideea unui termen unic

Aleșii au considerat că este potrivit să beneficieze de Legea prevenirii și hotelierii de pe litoral, care erau amendați dacă nu asigurau funcționarea hotelurilor în perioada 1 mai – 30 septembrie.

Considerând că între 1 mai – 15 iunie și 15 – 30 septembrie, din cauza numărului scăzut de turiști, hotelierii au dificultăți în acoperirea costurilor de funcționare, senatorii din comisie au aprobat un amendament, astfel încât firmele respective să beneficieze de lege.

De asemenea, vor beneficia de 90 de zile pentru remediere și contravențiile prevăzute în legătură cu obligația operatorilor economici de a utiliza case de marcat electronice.

Parlamentarii PSD au respins o nouă amnistie fiscală pe care tot ei o propuseseră pentru firme și persoane fizice cu datorii la stat CITEȘTE ȘI Parlamentarii PSD au respins o nouă amnistie fiscală pe care tot ei o propuseseră pentru firme și persoane fizice cu datorii la stat

Au fost eliminate însă din Legea prevenirii obligații ale administrației publice privind stabilirea dreptului de proprietate privată a terenurilor sau în procesul de restituire a imobilelor confiscate de regimul comunist.

De asemenea, nu vor mai beneficia de păsuire abaterile prevăzute acum în lege de la respectarea procedurilor de supraveghere, recrutare și transparență privind managementul companiilor de stat.

Au fost scutite, totodată, de prevederile mai blânde ale Legii prevenirii anumite norme privind calitatea în construcții.

A ost redus de la 6 luni la 120 de zile termenul în care autoritățile trebuie să realizeze ghiduri și să afișeze pe internet toate informațiile legate de Legea prevenirii, fiind aprobată și reducerea de la 12 la 6 luni a termenului de realizare a unui portal unic în acest scop.   

viewscnt
Afla mai multe despre
prevenire
lege
hotel
hotelieri
litoral
case
marcat
companii
stat
management
constructii
senat
parlament
comisie