Țintă ambițioasă pentru Egipt: vrea să ajungă la 30 de milioane de turiști străini în 2028

Țintă ambițioasă pentru Egipt: vrea să ajungă la 30 de milioane de turiști străini în 2028
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2023

Egiptul vrea să dubleze numărul de turiști străini în următorii cinci ani, pentru a ajunge la 30 de milioane de turiști străini în 2028, a declarat ministrul egiptean al Turismului, Ahmed Issa, într-un interviu pentru AP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Vedem o cerere fără precedent pentru călătoriile în Egipt", a spus Ahmed Issa. Potrivit acestuia, în primele opt luni ale acestui an Egiptul a primit 10 milioane de turiști și "urmează să ajungem la 15 milioane de turiști în acest an, ceea ce ar însemna un an record pentru industria turismului", scrie Agerpres.

Șeful Airbnb îi îndeamnă pe parizieni să își închirieze locuințele pentru Jocurile Olimpice CITEȘTE ȘI Șeful Airbnb îi îndeamnă pe parizieni să își închirieze locuințele pentru Jocurile Olimpice

Sectorul este o sursă importantă de valută pentru țara nord-africană. Anul trecut, veniturile din turism au urcat până la 10,7 miliarde de dolari, de la aproximativ cinci miliarde de dolari în 2021, potrivit datelor Băncii Centrale.

Strategia autorităților egiptene se bazează pe stimularea ofertei, care include creșterea numărului de camere de hotel și a locurilor în avioanele care zboară spre Egipt cu mai mult de 30% pe an, precum și pe încurajarea investițiilor private în sectorul turismului.

Potrivit lui Ahmed Issa, autoritățile vor să adauge 25.000 de camere de hotel la capacitatea actuală de cazare a Egiptului de aproximativ 210.000 de camere de hotel. O astfel de majorare ar ajuta Guvernul să își atingă obiectivul de 18 milioane de turiști străini în 2024.

Egiptul face de mai mulți ani eforturi pentru a-și relansa industria turistică, care în anul 2010 a primit peste 14 milioane de turiști străini. Sectorul a fost afectat de protestele din 2011 care au dus la căderea lui Hosni Mubarak precum și de tensiunile care au urmat. Pandemia de coronavirus, urmată de invazia rusească din Ucraina au dat o altă lovitură acestui sector care tocmai începuse să își revină.

În ultimii ani, Guvernul de la Cairo a pus accentul pe istoria sa antică ca un atuu în strategia de promovare a Egiptului. În acest sens, a fost făcută publicitate descoperirilor din perioada faraonilor, au fost construite și renovate muzee și locații turistice din întreaga țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
egipt
turism