Tour operatorii israelieni se revoltă: Să nu ne mai concentrăm pe turiști din țări sărace ca România, nu merită, nu ne ajută. Un turist român nu își permite prețurile din Israel!

Tour operatorii israelieni se revoltă: Să nu ne mai concentrăm pe turiști din țări sărace ca România, nu merită, nu ne ajută. Un turist român nu își permite prețurile din Israel!
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 sep 2019

Israelul se laudă cu peste 4 milioane de turiști străini anual, însă tour operatorii israelieni recomandă ministerului de resort din această țară să investească mai puțin în atragerea vizitatorilor din țări “sărace”, ca România, Ungaria, sau India, și să se concentreze pe turiștii care cheltuiesc mai mult și contribuie la dezvoltarea economiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Sixt Group România continuă \ CITEȘTE ȘI Sixt Group România continuă "Atelierul Union Motors". Alți 10 elevi intră în cursă, în anul școlar 2019-2020

Numărul turiștilor străini în Israel a crescut anul trecut cu 14% față de 2017 și cu 46% față de anul anterior, până la 4,12 milioane de persoane. Tendința de creștere s-a menținut și în acest an, numărul de turiști străini fiind estimat să atingă 4,5 milioane de persoane până la finele lunii decembrie, dintre care aproximativ 130.000 de turiști români.

EXCLUSIV Închiderea Amoma are efecte și în România, 300 angajați pot fi concediați. Manager:\ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Închiderea Amoma are efecte și în România, 300 angajați pot fi concediați. Manager:"Sunt în șoc, nici mie nu mi se răspunde, nu știu ce să le zic." De peste graniță vin date cu închideri Planigo-Olotels-Amoma

România se află pe locul 6 în topul țărilor ca pondere a numărului de turiști străini care vin în Israel.

La creșterea numărului de vizitatori au contribuit semnificativ subvențiile acordate de minister companiilor aeriene sub formă de granturi de marketing, pentru lansarea de noi rute către aeroporturile israeliene și promovarea Israelului ca destinație turistică, scrie Haaretz.com.

Avocat: Urmează, probabil, falimentul unora dintre agențiile detailiste de turism care s-au \ CITEȘTE ȘI Avocat: Urmează, probabil, falimentul unora dintre agențiile detailiste de turism care s-au "încurcat cu Omnia"

Cifrele privind turiștii străini sunt contestate însă de reprezentanții jucătorilor din industrie, care susțin că numărul de “turiști reali” este mult mai mic, iar aportul acestora la economia locală variază semnificativ în funcție de țara de origine.

“Ministerul Turismului numără intrările prin controlul pașapoartelor, dar în numărul total sunt incluși turiștii subvenționați de minister, care aterizează pe Aeroportul Ramon și care se îndreaptă direct spre Taba sau Aqaba (în Egipt și, respectiv, Iordania – n.r.), precum și cei care aterizează pe Aeroportul Internațional Ben-Gurion și trec apoi direct granița. De asemenea, sunt turiști care vin să își viziteze familiile și alții care sosesc și își petrec întreaga călătorie în Betleem. Nu este ca și cum Israelul a avut 4 milioane de turiști adevărați”, spune Oni Amiel, proprietarul agenției Amiel Tours.

Amnon Ben David, directorul general al agenției de turism Eshet, consideră că autoritățile ar trebui să nu mai subvenționeze sosirile turiștilor din țări cu o putere mică de cumpărare.

“Este frumos să spunem că au venit 4 milioane de turiști, însă trebuie să ne oprim și să vedem din ce țări merită să aducem turiști. Când subvenționăm zboruri din Montreal, Brazilia, sau Mexic, acest lucru contribuie în mare măsură la economia Israelului. Dar când subvenționăm zboruri din Ungaria, Polonia sau România, nu ne ajută. Să aduci 100.000 de turiști români nu e la fel ca atunci când aduci 100.000 de canadieni, la fel cum 100.000 de turiști polonezi nu se compară cu 100.000 de vizitatori chinezi”, spune acesta.

Potrivit șefului Eshet, un turist indian sau român nu își permite prețurile din Israel.

Firea copiază Viena, Paris sau Londra și vrea să promoveze turistic Capitala prin vizitarea sediului instituției. Primăria va cumpăra servicii de turism CITEȘTE ȘI Firea copiază Viena, Paris sau Londra și vrea să promoveze turistic Capitala prin vizitarea sediului instituției. Primăria va cumpăra servicii de turism

“Sunt oameni bogați și grupuri de oameni bogați din India care vin să viziteze, dar, totuși, cu banii plătiți aici pe o pereche de șosete își pot cumpăra un costum întreg acasă. În plus, o cină aici costă cât zece acasă. Prin urmare, în loc să aducem turiști din țările mai sărace, ca România sau India, Israelul are nevoie să investească în aducerea turiștilor din țările unde oamenii au mai multă putere de cumpărare”, a precizat acesta.

Conform unui sondaj publicat de Ministerul israelian al Turismului, un turist polonez a cheltuit, în medie, 114 dolari pe zi în Israel anul trecut. Turiștii români au cheltuit 118 dolari pe zi, în timp ce turiștii din Belarus au cheltuit 90 de dolari pe zi. În comparație, turiștii americani au cheltuit 179 dolari pe zi, turiștii chinezi – 230 de dolari pe zi, iar turiștii mexicani – 260 dolari pe zi.

“E timpul să nu ne mai entuziasmăm în privința stabilirii de recorduri legate de numărul vizitatorilor și să începem să înțelegem ce înseamnă aceste cifre, deoarece statisticile pot fi înșelătoare. Mulți dintre turiștii care aterizează pe Ben-Gurion își petrec întreg timpul în teritoriile palestiniene, în timp ce alții se cazează prin Airbnb, ceea ce nu înseamnă automat că plătesc taxe, așa că nu aduc niciun fel de venituri statului”, a comentat și Danny Lipman, unul dintre proprietarii lanțului de hoteluri Atlas Hotels.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
turisti romani
tour operatori
subventii turism
putere de cumparare