Turismul mondial a crescut cu 4% în 2019, al zecelea an consecutiv de creștere

Turismul mondial a crescut cu 4% în 2019, al zecelea an consecutiv de creștere
scris 20 ian 2020

Sosirile de turiști internaționali la nivel mondial au crescut și anul trecut, pentru al zecelea an consecutiv, însă ritmul de creștere a încetinit până la 4%, de la un avans de 7%, respectiv 6% în 2017 și 2018, ca urmare a încetinirii economiei mondiale, a incertitudinilor geopolitice și a Brexitului, a anunțat luni Organizația Mondială a Turismului (UNWTO), transmite AFP.

În total, anul trecut la nivel mondial au fost înregistrate 1,5 miliarde sosiri de turiști internaționali, cu 54 milioane mai mult decât în 2019. Toate regiunile s-au bucurat de o creștere a sosirilor de turiști internaționali iar Franța, Spania și SUA ar urma să rămână cele mai vizitate țări, potrivit documentelor provizorii disponibile pentru 2019, au declarat într-o conferință de presă responsabilii UNWTO, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, cumpără hotelul lui \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, cumpără hotelul lui "Puiu" Iordănescu

Încetinirea ritmului de creștere "are legătură cu perfomanța economiei mondiale, care a înregistrat o creștere de aproximativ 3%", a explicat Sandra Carvao, responsabil cu tendințele de piață la UNWTO, citând de asemenea "o incertitudine destul de ridicată care are legătură cu Brexit-ul", "încetinirea economiei germane" și impactul "problemelor geopolitice". De asemenea, falimentul tour-operatorului britanic Thomas Cook a contribuit și el la încetinire.

Cu toate acestea, Sandra Carvao a relativizat încetinirea ritmului de creștere, precizând că vine după doi ani de creștere "spectaculoasă (...) cu mult peste ceea ce ne puteam aștepta". 2017 și 2018 "nu au fost ani de creștere normală (...). Revenim la nivelurile istorice de creștere pentru turismul internațional", a precizat oficialul UNWTO.

Regiunile cele mai afectate de încetinirea ritmului de creștere a turiștilor internaționali sunt: Europa, unde numărul turiștilor a crescut cu 4% în 2019, după un avans de 6% în 2018, și Asia-Pacific (avans de 5% în 2019 după unul de 7% în 2018), unde s-a făcut simțit impactul crizei politice din Hong Kong. De asemenea, Africa a suferit și ea o încetinire a sosirilor de turiști internaționali, care au crescut cu 4% după un avans de 9% în 2018.

În schimb, Orientul Mijlociu a devenit regiunea cu cel mai puternic ritm de creștere a sosirilor de turiști internaționali, cu un avans de 8% în 2019 după unul de 3% în 2018, în special ca urmare a planului ambițios al Arabiei Saudite de a atrage mai mulți turiști străini.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turism
unwto