Lege contra turismului alcoolic în Insulele Baleare

Lege contra turismului alcoolic în Insulele Baleare
scris 18 ian 2020

Guvernul regional al arhipelagului spaniol Insulele Baleare a adoptat vineri o lege prin care se dorește combaterea turismului bazat pe consumul neîngrădit de băuturi alcoolice în unele localități populare printre tinerii europeni, relatează AFP.

Această lege va fi aplicată în trei zone cunoscute pentru excesele tinerilor turiști - plajele din El Arenal și Magaluf și o zonă cu baruri din localitatea Sant Antoni de Portmany, scrie Agerpres

Legea interzice promovarea consumului de alcool, evenimentele de tip ''open-bar'' și ''happy hours'', reducerile la băuturi alcoolice și excursiile etilice cunoscute sub numele de ''pubcrawling'', ce constau în tururi în mai multe baruri.

Veste proastă: Fără zile libere suplimentare, pe lângă cele legale, pentru minivacanțe în 2020 CITEȘTE ȘI Veste proastă: Fără zile libere suplimentare, pe lângă cele legale, pentru minivacanțe în 2020

Guvernul regional din arhipelagul spaniol Insulele Baleare a decis, de asemenea, să combată în întregul arhipelag practica numită ''balconing'', care constă în salturi efectuate de turiști din balconul unui hotel pentru a plonja în piscină sau pentru a ajunge într-un alt balcon și care a condus în ultimii ani la mai multe accidente fatale.

Deja sancționată în anumite municipalități, practica ''balconing'' va fi interzisă în întregul arhipelag și vor fi aplicate amenzi cuprinse între 6.000 și 60.000 de euro ''celor care o practică și celor care o permit''.

Legea prevede sancțiuni pecuniare de până la 600.000 de euro pentru cei care încalcă noile reglementări, inclusiv pentru barurile care organizează evenimente tip ''open-bar'' sau ''pubcrawlings''.

Scopul acestei legi este de a impune ''o schimbare reală a modelului turistic a acestor destinații'', a scris Guvernul regional.

Compus din insulele Mallorca, Menorca, Ibiza și Formentera, Arhipelagul Baleare a primit aproape 14 milioane de turiști în 2018, fiind astfel a doua regiune turistică din Spania, la rândul său a doua cea mai importantă destinație turistică din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
alcool
insiulele baleare