Turiștii au petrecut mai multe nopți în hotelurile românești. România rămâne însă la coada destinațiilor turistice UE

Turiștii au petrecut mai multe nopți în hotelurile românești. România rămâne însă la coada destinațiilor turistice UE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 ian 2016

Înnoptările în structurile de primire turistică din România au crescut anul trecut cu aproape 16%, la 23,4 milioane, cel mai mare avans la nivelul Uniunii Europene, însă România rămâne printre cele mai puțin căutate destinații de către turiștii străini, majoritatea preferând Spania, Italia și Franța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În total, turiștii străini au petrecut anul trecut 4,5 milioane de nopți în România, în urcare cu 18,3%, de la 3,8 milioane de nopți în 2014, potrivit datelor prezentate, marți, de Eurostat. Deși în creștere, cifra plasează România în coada clasamentului la nivel european, singurele destinații mai puțin căutate fiind Slovacia (4,3 milioane de nopți petrecute de turiștii străini), Estonia (3,8 milioane nopți), Lituania și Letonia (câte 2,9 milioane nopți).   

La nivelul UE, înnoptările în structurile turistice au crescut cu 3,2%, la peste 2,76 miliarde, din care 1,26 miliarde reprezintă numărul nopților petrecute de non-rezidenți.  

Spania conduce în topul preferințelor turiștilor străini, cu 268 milioane de nopți (21% din totalul nopților petrecute de non-rezidenți în structurile de cazare din UE), urmată de Italia (191 miloane nopți sau 15% din total) și Franța (134 milioane nopți sau 11% din total).

Guvernul încearcă să atragă turiști din India cu SPA, snowmobil și vinuri CITEȘTE ȘI Guvernul încearcă să atragă turiști din India cu SPA, snowmobil și vinuri

În ceea ce privește înnoptările rezidenților la hotelurile și pensiunile din România, numărul acestora a crescut anul trecut cu 15,3%, la 19 milioane de nopți, de asemenea cel mai rapid avans din UE, arată datele Eurostat.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
turism
turisti
innoptari
eurostat