Eturia vrea o parte din turiștii de Antalya. Destinațiile exotice s-au ieftinit în ultimii ani

Eturia vrea o parte din turiștii de Antalya. Destinațiile exotice s-au ieftinit în ultimii ani
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 24 ian 2016

Vacanțele în destinații exotice, precum Maldive, Mauritius, Republica Dominicană sau Cuba s-au ieftinit, în medie, cu 30% în ultimii ani, după ce prețul petrolului a scăzut, doar în ultimul an și jumătate, cu 70%. Sorin Stoica, directorul agenției de turism Eturia, specializată în vacanțe în destinații exotice, crede că aceste vacanțe vor mușca în acest an din clienții tradiționali de Turcia și Grecia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă în anii trecuți destinațiile intercontinentale erau considerate accesibile doar unui anumit segment de români, șeful Eturia apreciază că acum, când s-au ieftinit biletele de avion și sunt din ce în ce mai multe oferte turistice disponibile la agențiile de turism din Romania, o vacanță în Maldive, Mauritius, Republica Dominicană, Mexic sau Cuba a devenit ceva mai accesibilă turiștilor români. "Mai mult, problemele politice sau economice cu care se confruntă Turcia și Grecia au generat un val de solicitări pentru sejururi în Cuba, Republica Dominicană sau Thailanda pentru anul 2016", a declarat Sorin Stoica pentru Profit.ro.

Pentru turiștii români, vara este principalul sezon de plecat în concediu, predominând preferința pentru vacanțele la plaja, în regim de demi-pensiune sau all inclusive, dar și cu ceva posibilități de vizitare. Directorul Eturia crede că Mauritius, Cuba, Zanzibar sau Republica Dominicană se încadrează perfect în acest tablou, iar tarifele sunt comparabile cu sejururile în Turcia, la 5 stele. Prețurile vacanțelor exotice, spune Stoica, au scăzut, în medie, cu 30% în ultimii trei ani. El dă exemplu un sejur de zece zile în Republica Dominicană, cu doua segmente de zbor (București-Paris-Punta Cana-Paris-București), cu cazare pentru opt nopți, în regim all inclusive, care costă de la 1200 euro/persoană. De la 1.300 euro/persoană, adaugă Stoica, preț comparabil cu un sejur în Turcia, se pot combina destinații precum Singapore sau Kuala Lumpur (Malaezia) cu Phuket sau Koh Samui (ambele Thailanda) într-o vacanță de 11 zile/8 nopți.

Tarom lansează oferta specială de iarnă, cu prețuri începând de la 79 euro CITEȘTE ȘI Tarom lansează oferta specială de iarnă, cu prețuri începând de la 79 euro

Prețul unul sejur în Varadero, Cuba, începe de la 1.400 de euro de persoană pentru șapte nopți de cazare și servicii all inclusive, la care se adaugă excursiile opționale în Havana, Trinidad sau la plantațiile de tutun.

Cu toate acestea, majoritatea turoperatorilor români mizează în acest an, mai mult ca oricând, pe litoralul turcesc. Dacă în 2015 au fost în jur de 90.000 de locuri în charterele pe Antalya, în acest an agențiile au suplimentat locurile până la 130.000.

viewscnt
Afla mai multe despre
destinatii exotice
ieftinire
turcia