Turiștii care vor călători în Grecia vor avea nevoie de un ”pașaport de sănătate”, care să ateste că nu au coronavirus

Turiștii care vor călători în Grecia vor avea nevoie de un ”pașaport de sănătate”, care să ateste că nu au coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2020

Turiștii care vor călători în Grecia vor avea nevoie de un ”pașaport de sănătate”, care să ateste că nu au coronavirus, a declarat ministrul elen al Turismului, Haris Theocharis, citat de site-ul Greek City Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit portalului, într-o perioadă în care autoritățile din domeniul sănătății dau primele speranțe legate de revenirea treptată la normalitate, operatorii din turism sunt îngrijorați în mod special de impactul pandemiei de coronavirus asupra sectorului turismului, care are o pondere majoră în economia Greciei. Având în vedere că intrarea vizitatorilor străini în țară este considerată periculoasă, experții avertizează că vor exista reguli și controale stricte pentru călătorii, scrie News.ro.

Sfatul lui Dragoș Anastasiu pentru turiști: Faceți rezervări, plătiți avansuri și încheiați contracte cu anulare gratuită a sejurului. Sunt reduceri pentru cei ce rezervă acum CITEȘTE ȘI Sfatul lui Dragoș Anastasiu pentru turiști: Faceți rezervări, plătiți avansuri și încheiați contracte cu anulare gratuită a sejurului. Sunt reduceri pentru cei ce rezervă acum

Așa cum a afirmat ministrul Turismului, Haris Theocharis, turiștii care vor veni în Grecia vor avea nevoie de un ”pașaport de sănătate”.

Ce va însemna acest lucru? Turiștii vor veni în Grecia doar dacă vor putea dovedi că nu au coronavirus.

Marele pariu pentru evoluția anului turistic este intrarea și ieșirea în siguranță a vizitatorilor din Grecia și din acest motiv este introdus ”pașaportul de sănătate”, așa cum a anunțat Ministerul Turismului, pentru a descrie metodologia de ”intrare în siguranță”.

În acest scop, Theocharis a spus că este consultată Uniunea Europeană, pentru ca orice cetățean european care dorește să călătorească să fie testat pentru depistarea coronavirusului.

Ministrul a explicat că testarea ar trebui să aibă loc în țara de proveniență. De exemplu, dacă este vorba despre un vizitator german, acest test ar trebui să aibă loc în Germania, înainte ca acesta să vină în Grecia.

Theocharis a spus că este în contact cu touroperatori importanți din străinătate, care și-au exprimat interesul pentru Grecia și așteaptă să fie luate măsuri de protecție în hoteluri și alte locuri de interes turistic.

Vorbind la televiziunea SKAI, Theocharis a subliniat că 2020 va fi un sezon turistic de trei luni, notând că iulie, august și septembrie vor susține sezonul turistic din aceste an. El a adăugat că există și indicii bine fundamentate pentru extinderea sezonului în octombrie și noiembrie. O precondiție va fi, desigur, să nu aibă loc evoluții neașteptate ale coronavirusului.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
pasaport de sanatate
coronavirus