Turiștii străini care au vizitat România în primele nouă luni au cheltuit în medie 2.327 lei/persoană

Turiștii străini care au vizitat România în primele nouă luni au cheltuit în medie 2.327 lei/persoană
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2021

Peste 615.000 de turiști străini au vizitat România în primele nouă luni ale acestui an, iar aceștia au cheltuit în medie 2.327 lei de persoană, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În perioada 1.I - 30.IX.2021, turiștii nerezidenți sosiți în România au cheltuit în medie 2.327,3 lei/persoană. (...) Numărul total al turiștilor nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective, în perioada 1.I - 30.IX.2021, a fost de 615,4 mii, cheltuielile acestora însumând 1.432,2 milioane de lei", se precizează în comunicatul INS.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 51,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în perioada ianuarie - septembrie iar cheltuielile acestora au reprezentat 55,3% din totalul cheltuielilor, scrie Agerpres

Dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în acest an, 48,5% au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanțe (60%), pentru evenimente culturale și sportive (12,3%) și pentru vizitarea prietenilor și rudelor (10,5%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, pelerinaj religios, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri în primele nouă luni, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (49%), din cadrul acestui tip de cheltuieli fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (90% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 18,5%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 15,1% din totalul cheltuielilor pentru afaceri. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 48,3% au fost destinate cumpărării alimentelor și băuturilor, iar 29,8% cumpărării cadourilor și suvenirurilor. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 64,9% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 41,2% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Din totalul nerezidenților sosiți în România în perioada menționată, 39,4% și-au organizat sejurul prin agenții de turism, 38,2% și-au organizat singuri sejurul, 17,2% prin alte modalități de organizare a călătoriei, în timp ce 5,2% și-au organizat călătoria atât pe cont propriu cât și printr-o agenție de turism.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 74,8% din numărul total de turiști, în timp ce 18,1% au utilizat autoturisme proprii, 4,5% autocare și autobuze, iar 2,6% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

În trimestrul trei, numărul total al turiștilor nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de 419.600, cheltuielile acestora însumând 928,4 milioane de lei.

Călătoriile în scop particular au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 52,3% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul III 2021, cheltuielile acestora reprezentând 48,4% din totalul cheltuielilor. Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, pelerinaj religios, tranzit și alte activități.

Dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul III 2021, 47,7% au călătorit în scop profesional și de afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții), cheltuielile acestora reprezentând 51,6% din totalul cheltuielilor.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri în trimestrul III 2021, ponderea principală o reprezintă cheltuielile pentru cazare (47,8%), din cadrul acestui tip de cheltuieli fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (90,6% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 18,8%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 15,6% din totalul cheltuielilor pentru afaceri. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 48,4% au fost destinate cumpărării alimentelor și băuturilor, iar 30% cumpărării cadourilor și suvenirurilor. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 58,8% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 47,3% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România în trimestrul trei, 42,4% au apelat la serviciile unor agenții de turism, 38% și-au organizat singuri sejurul, 15% au optat pentru alte modalități de organizare a călătoriei, în timp ce 4,6% și-au organizat călătoria atât pe cont propriu cât și printr-o agenție de turism.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 73,2% din numărul total de turiști, în timp ce 17,4% au utilizat autoturisme proprii, 6% autocare și autobuze, iar 3,4% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
ins