Turoperator: Peste 85% din cei care au cumpărat vacanțe la Târgul de Turism au preferat sejururi pentru la vară și doar 15% au luat pachete de Crăciun și Revelion

Turoperator: Peste 85% din cei care au cumpărat vacanțe la Târgul de Turism au preferat sejururi pentru la vară și doar 15% au luat pachete de Crăciun și Revelion

Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour

scris 22 nov 2016

Deși ne mai desparte doar o lună de sărbătorile de iarnă, mai mult de 85% dintre românii care au cumpărat vacanțe de la Târgul de Turism desfășurat între 17 și 20 noiembrie la Romexpo, au preferat sejururi pentru la vară în străinătate și doar 15% au ales pachetele de Crăciun și Revelion, reiese din datele Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România.

Cel mai mare turoperator român a vândut vacanțe pentru mai bine de 6.500 de turiști la Târgul de Turism al României, care s-a desfășurat între 17-20 noiembrie la Complexul Romexpo, de aproape 4 ori mai mult decât la ediția din toamna anului 2015. Cele mai căutate pachete au fost sejururile Early Booking pentru vara anului viitor.

Majoritatea celor care au cumpărat un pachet turistic de la agenție la acest târg au ales vacanțele de vară (sejururi la mare sau circuite), fiind stimulați de reducerile de până la 50% disponibile prin programele de Early Booking, la care s-au adăugat și ofertele speciale de Black Friday.

"Majoritatea românilor alocă cea mai mare parte a bugetului anual de vacanță, pentru un singur sejur pe an, vara, în vacanța copiilor. Dacă totuși călătoresc de Crăciun sau de Revelion și nu aleg să petreacă sărbătorile de iarnă în familie, cei mai mulți preferă destinațiile din România și aleg, de obicei, să rezerve o vilă întreagă pentru familie sau prieteni", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

În topul celor mai solicitate destinații din oferta Early Booking 2017 se află Antalya, insulele Creta, Corfu sau Thassos, dar și destinațiile din Spania (Tenerife și Mallorca).

Vizitatorii prezenți la standul Christian Tour au cheltuit, în medie, 430 euro de persoană, mai mult decât media generală anuală, pentru că și-au rezervat atât sejururile exotice (de iarnă), mai scumpe decât alte pachete din timpul anului, cât și cele de vară. Apetitul crescut pentru vacanțele exotice a contribuit, totodată, la mărirea bugetului.

Christian Tour: Dacă nu rezervă din timp, turiștii riscă să găsească mai greu camere la vară în Turcia și Grecia CITEȘTE ȘI Christian Tour: Dacă nu rezervă din timp, turiștii riscă să găsească mai greu camere la vară în Turcia și Grecia

Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România, împreună cu toate companiile din grupul său a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro, cifră care o clasează pe primul loc în topul agențiilor de turism din România.

Cu o istorie de aproape 20 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 31 de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, rămânând în continuare cel mai mare turoperator pe vacanțe de tip charter din România și lider de piață pentru numărul de turiști care au ales să călătorească cu acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
romani
vacante
targul de turism
romexpo