Un hotel de patru stele din Eforie Nord va fi amendat de Ministerul Turismului după ce a cazat un turist într-o cameră care nu era finisată

Un hotel de patru stele din Eforie Nord va fi amendat de Ministerul Turismului după ce a cazat un turist într-o cameră care nu era finisată
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2019

Un hotel de patru stele din Eforie Nord va fi amendat de Ministerul Turismului cu o sancțiune cuprinsă între 8.000 și 50.000 de lei, după ce unitatea a cazat un turist într-o cameră care nu era finisată, hotelul aflându-se în plin proces de renovare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a aflat, vineri, într-un control la Eforie Nord, iar la un moment dat a fost abordat de un turist care i s-a plâns de condițiile din camera de la hotelul de patru stele Mirage din Eforie Nord, unde este cazat, scrie News.ro.

Ministrul a mers la unitatea respectivă, a verificat camera și a constatat că aceasta nu era finisată.

Murad forțează din nou autoritățile și amenință iar cu \ CITEȘTE ȘI Murad forțează din nou autoritățile și amenință iar cu "greva fiscală". Noua țintă - strângerea câinilor vagabonzi de pe stradă cel târziu până luni

"Într-adevăr omul care a făcut sesizarea a avut dreptate, camera nu era finalizată, mai sunt de făcut finisaje. Echipa de control a rămas să termine controlul. Cu siguranță camerele care nu corespund vor fi declasificate și va fi sancționat contravențional. Nu avea oglindă, erau cabluri neizolate, tavanul lăsa mult de dorit, nu era curățat de pete, ușa, de asemenea, nu se închidea foarte bine, nu era nici finisată, se vedea foarte multă spumă. (…) Este o reabilitare pe fonduri europene și nu au finalizat lucrările, dar asta nu este un motiv să pui în circuitul turistic camerele care nu corespund, motiv pentru care va fi sancționat drastic”, a declarat Bogdan Trif.

Ministrul Turismului a precizat că sancțiunea prevăzută de lege este cuprinsă între 8.000 de lei și 50.000 de lei. El a menționat că echipa ministerului va verifica toate camerele hotelului, iar cele care nu corespund vor fi declasificate și închise pentru circuitul turistic până la remedierea deficiențelor.

Managerul general al Hotelului Mirage din Eforie Nord, Emilian Constantinescu, a spus că acea cameră nu a fost finalizată din cauza întârzierii unuia dintre furnizori.

"Referitor la această cameră, ea face parte din obiectul nostru de renovare integrală a hotelului. În acest hotel au fost investite două milioane de euro. Din păcate, referitor la această cameră am avut o deficiență datorită faptului că unul dintre furnizori nu a reușit la timp să ne ofere tocul la ușa respectivă. Am repartizat camera întrucât deficiența respectivă nu a putut fi remediată la timpul util și hotelul era ocupat la capacitate maximă”, a precizat reprezentantul hotelului.

El a mai spus că doar două dintre camerele hotelului au astfel de deficiențe, care vor fi remediate în timp util.

Wizz Air lansează o nouă legătură aeriană între România și Germania CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă legătură aeriană între România și Germania

“Toate camerele sunt integral renovate, cred că sunt două camere de genul acesta care au avut deficiența aceasta la tocul ușii. Aceste deficiențe vor fi remediate în timp util. Oricum suntem în pragul finalizării proiectului acesta, suntem pe ultima sută de metri de finalizarea proiectului pe fonduri europene. Finalizarea proiectului este într-o săptămână”, a spus Emilian Constantinescu.

El a mai declarat că turistul nu poate fi mutat într-o altă cameră deoarece nu mai există alta disponibilă, dar i-au fost oferite compensații. 

“Nu avem cameră liberă să îl mutăm și oricum domnul a spus că nu are o problemă să rămână în continuare în camera aceea, dar dorește să ne aducă la cunoștință aceste lucruri încă o dată. Avea plecare mâine și pleacă mâine. (…) A fost informat și am oferit o compensare încă de la bun început referitor la această situație. I-a fost oferită o fișă cont în care dumnealui poate să beneficieze de servicii în cadrul centrului de sănătate sau în cadrul restaurantului în regim gratuit din partea hotelului”, a explicat managerul general al Hotelului Mirage din Eforie Nord.

Bogdan Trif a mai spus că săptămâna trecută reprezentanții ministerului au verificat 34 de unități de pe litoral și au aplicat sancțiuni în valoare de 48.000 de lei în urma neregulilor constatate.

viewscnt
Afla mai multe despre
eforie nord
ministerul turismului