Un proprietar de pe Airbnb închiriază corturi în sufragerie

Un proprietar de pe Airbnb închiriază corturi în sufragerie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2024

Un proprietar de pe Airbnb le cere turiștilor londonezi 68 de lire sterline pe noapte pentru a sta în corturi „romantice” în interiorul sufrageriei lor, relatează The Independent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Costul corturilor, situate în cartierul Soho, variază în funcție de dată și există reduceri disponibile, ceea ce ar putea face ca acest preț să scadă la 38 de lire sterline – o afacere de 1.140 de lire sterline pentru un sejur de o lună, scrie G4Media.ro.

Mii de restaurante și baruri care se închid în Marea Britanie enumeră creșterea facturilor printre presiunile cu care se confruntă CITEȘTE ȘI Mii de restaurante și baruri care se închid în Marea Britanie enumeră creșterea facturilor printre presiunile cu care se confruntă

În schimb, chiria medie în Londra era de 2.501 lire sterline pe lună în aprilie 2023, potrivit Rightmove.

De asemenea, este posibil ca oaspeții să fie nevoiți să își împartă camerele de dormit cu alți vizitatori – trei corturi sunt vizibile în fotografiile din livingul online.

Alte facilități disponibile includ o bucătărie, wifi, un spațiu de lucru dedicat, aer condiționat, mașină de spălat și uscător de păr. De asemenea, este prevăzută o baie comună.

„Nu veți uita timpul petrecut în acest loc romantic și memorabil”, se arată în descrierea Airbnb.

În ciuda perspectivei oarecum cumplite de a locui într-un cort în interior, mulți dintre oaspeții anteriori par destul de impresionați de oferta de bază – proprietatea deține un rating mediu de 4,45 stele, deși unii par să fi avut probleme cu vecinii lor de cort.

„Apartamentul este foarte bine situat și ușor accesibil, [gazda] este receptivă și răspunde foarte repede”, se arată într-un comentariu.

„Pe de altă parte, a trebuit să folosim o baie diferită în fiecare zi, inclusiv o dată când nu era deloc curată (murdărie, țigări pe podea, dezordine…).

Ginerele premierului Viktor Orban semnează cea mai mare tranzacție imobiliară înregistrată vreodată în Serbia și în Europa de Sud-Est CITEȘTE ȘI Ginerele premierului Viktor Orban semnează cea mai mare tranzacție imobiliară înregistrată vreodată în Serbia și în Europa de Sud-Est

„În plus, toaletele din zonele comune nu sunt curate, iar chiuveta nu este nici ea curată.

„În cele din urmă, am suferit zgomotul timp de 2 nopți de la oamenii din camera de alături, care au mers înainte și înapoi toată noaptea fără să se preocupe de a fi discret pentru noi.

„Pentru 1 sau 2 nopți vă recomandăm pentru că este destul de decent, dar nu mai mult [sic].”


Gazda a profitat de ocazie pentru a răspunde la această critică, care a venit însoțită de o recenzie de trei stele, explicând: „Îmi [cer scuze] pentru tot.”

„Deoarece perioada Crăciunului și a Anului Nou este cea mai aglomerată pentru noi, unii dintre oamenii noștri de curățenie au fost în vacanță. Vom face bine și ne vom îmbunătăți serviciile [sic]”.

Între timp, un alt oaspete recent a avut o experiență mai plăcută și a dat cazare de bază patru stele.

Aceștia au scris: „Nu este o cazare pretențioasă într-o zonă foarte centrală, perfectă pentru o ședere scurtă. Comunicare excelentă cu gazda”.

Cu toate acestea, un oaspete anterior a remarcat problemele care pot apărea în urma închirierii unui cort într-o cameră plină de potențiali străini.

Tot acordând cortului lor un rating de trei stele, au scris: „Locație excelentă camere / duș / corturi mici și zgomotoase.

„Am dormit în cort în sufragerie [și] deodată au venit toți ceilalți oaspeți să mănânce [sic].”

Samsung repară peste 70 de probleme de securitate ale flagship-urilor sale CITEȘTE ȘI Samsung repară peste 70 de probleme de securitate ale flagship-urilor sale

Între timp, online, oamenii au împărtășit alte gânduri.

„Mă îndreptam spre Londra săptămâna viitoare pentru câteva întâlniri cu clienții și proiecte noi și căutam cazare pe Airbnb, când acest lucru mi-a atras atenția”, a scris o persoană.

„Adică, bravo lor, au pus chiar și niște „spațiu de birou” acolo, dacă ai nevoie să dai un telefon rapid la un client – totul în timp ce stai lângă un străin care sforăie și care probabil a băut prea multe beri cu o noapte înainte!”

Altcineva a adăugat: „Căutând un loc rezonabil pentru a sta în Londra pe Airbnb, am văzut acest chilipir absolut: un cort în sufrageria cuiva pentru 65 de lire sterline pe noapte! Extra: o toaletă și o chiuvetă comune. Și se spune că Londra este scumpă…”.

O altă persoană părea să nu aibă cuvinte, spunând pur și simplu: „Wtf.”

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
cazare