VIDEO Prima TV: Vara, bucuria chelnerilor și a ospătarilor. Cât strâng lunar din bacșiș

VIDEO Prima TV: Vara, bucuria chelnerilor și a ospătarilor. Cât strâng lunar din bacșiș
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2021

Un ospătar care lucrează în România are salariul minim pe economie, însă din "atențiile" clienților mai adună lunar până la 4.000 de lei. Pentru mulți tineri și șomeri, perioada estivală este ocazia perfectă de a prinde un post sezonier pe litoral. Cele mai căutate sunt slujbele de ospătar, chelner și barman.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Studenții și elevii sunt principalii abonați la slujbe de vară pe litoralul autohton, deși salariul lunar este mic, arată Prima TV.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Litoralul românesc trăiește intens maximum 40 de zile pe an. De la jumătatea lunii iulie până la finalul lunii august, toată România se mută la mare. O gură de oxigen pentru toți cei care au afaceri pe litoral, dar și pentru barmani, și pentru ospatari.

Astfel, meseria de ospătar se poate dovedi a fi una foarte bănoasă.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Dacă știu cum să îi servească pe clienți, ospătarii pot obține venituri frumoase din bacșișurile lăsate de mesenii mulțumiți.

Bucuria reîntoarcerii la terase, când vine vorba de clienți, este și mulțumirea chelnerilor din Cluj Napoca, unde, la finalul servirii, bacșișul nu a scăzut deloc comparativ cu anii trecuți. Ba mai mult, pe alocuri a și crescut. 

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Media unui ciubuc se ridica la 7,5% din nota de plată, ușor mai mică decât se obișnuiește în țările din vestul Europei, unde regula este de 10% din consumația de la masă.

viewscnt
Afla mai multe despre
chelneril
ospatari