Virgin Galactic a vândut circa 100 de bilete pentru o călătorie în spațiu, la prețul de 450.000 de dolari fiecare

Virgin Galactic a vândut circa 100 de bilete pentru o călătorie în spațiu, la prețul de 450.000 de dolari fiecare
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2021

Compania de turism spațial Virgin Galactic a anunțat că a vândut din august circa 100 de bilete pentru o călătorie în spațiu, la prețul de 450.000 de dolari fiecare, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Virgin Galactic vânduse anterior circa 600 de rezervări de bilete la un preț variind între 200.000 și 250.000 de dolari, scrie Agerpres.

Noul tarif "a fost bine primit", a estimat compania într-un comunicat în care amintește că își propune să vândă 1.000 de bilete înainte de lansarea primului zbor comercial, la sfârșitul anului 2022.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

"Intrăm într-o perioadă de îmbunătățire a flotei cu o foaie de parcurs clară pentru a crește durabilitatea, fiabilitatea și predictibilitatea vehiculelor noastre din serviciul comercial, anul viitor", a subliniat Michael Colglazier, CEO-ul Virgin Galactic, într-un comunicat.

"Cererea pentru călătorii în spațiu este puternică și vindem locuri mai repede decât ne așteptam", a adăugat el.

Fondatorul companiei, antreprenorul britanic Richard Branson, a fost pe 11 iulie primul miliardar care a călătorit în spațiu la bordul navei spațiale a unei companii private pe care el însuși a creat-o - înaintea lui Jeff Bezos, care a călătorit în spațiu cu o navă Blue Origin, câteva zile mai târziu.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Însă, nava Virgin Galactic a fost temporar reținută la sol de autoritățile americane în luna septembrie în urma unui incident petrecut în timpul acestui zbor - nava zburând pentru scurt timp în afara spațiului aerian autorizat pentru misiune.

Virgin Galactic a anunțat, de asemenea, la jumătatea lunii octombrie, amânarea lansării serviciului comercial de călătorie în spațiu până în trimestrul al patrulea al anului 2022, timp în care își va îmbunătăți siguranța vehiculelor. Compania a precizat luni că este "în grafic" în privința acestui termen.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin galactic
spatiu