Cetatea Poienari, închisă turiștilor pentru lucrări de conservare

Cetatea Poienari, închisă turiștilor pentru lucrări de conservare
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2021

Cetatea Poienari, cunoscută și drept Cetatea lui Vlad Țepeș, unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Argeș, care atrage anual peste o sută de mii de vizitatori, a fost închisă turiștilor, începând de luni, pentru o perioadă de 16 luni, timp în care se vor face lucrări de conservare și reabilitare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Pentru prima dată de la intrarea în administrarea Consiliului Județean Argeș, Cetatea Poienari va intra într-un amplu program de conservare și reabilitare.  Astăzi, 8 noiembrie 2021, a fost predat amplasamentul firmei care a câștigat proiectul Consiliului Județean Argeș, finanțat din fonduri europene, privind Conservarea și consolidarea Cetății Poenari Argeș. Din acest motiv, începând de astăzi, timp de 16 luni, cetatea domnitorului Vlad Țepeș, Cetatea Poienari va fi închisă pentru turiști”, a anunțat Consiliul Județean Argeș, într-un comunicat de presă.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Contractul de proiectare și execuție pentru lucrările de conservare și reabilitare a fost semnat în luna iulie a acestui an, iar  lucrările propuse vizează suprafața de 1.897 metri pătrați, cuprinzând suprafața construită a cetății și scările care duc până la cetate, scrie News.ro.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 20.133.693 lei cu TVA.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Înainte de pandemia de COVID, Cetatea Poenari era vizitată anual de 100.000 de turiști. În anul 2020, numărul acestor a scăzut la 80.000.
Cetatea Poienari se află în proprietatea Județului Argeș și este administrată de Muzeul Județean Argeș, fiind încadrată ca Monument istoric de categoria A de importanță națională și internațională.

viewscnt
Afla mai multe despre
cetatea poienari
arges