Vizitatorii Panteonului din Roma vor plăti bilete de intrare, de anul viitor

Vizitatorii Panteonului din Roma vor plăti bilete de intrare, de anul viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2017

Vizitatorii Panteonului din Roma vor putea admira monumentul antic plătind un bilet de intrare în valoare de 2 euro, începând din luna mai, dacă scopul vizitei lor nu va fi acela de a se ruga, a anunțat, luni, ministrul Culturii și Turismului din Italia, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent biserică, fostul templu este unul dintre cele mai bine conservate monumente din perioada antică. Panteonul, care are un dom cu o înălțime de 43,3 metri, cu o lucarnă circulară în centru, a atras anul trecut 7,4 milioane de vizitatori, scrie News.ro.

Perceperea unei taxe de doi euro la intrarea în Panteon face parte din demersul de creștere a profitului din bunurile culturale ale Italiei. Ministrul a precizat că vizitele turiștilor vor fi suspendate în timpul slujbelor religioase.

Ministerul Turismului va atesta 4 stațiuni și zone turistice ca fiind de interes național. Năvodari intră pe listă după o lungă așteptare. Ce avantaje aduce noul statut CITEȘTE ȘI Ministerul Turismului va atesta 4 stațiuni și zone turistice ca fiind de interes național. Năvodari intră pe listă după o lungă așteptare. Ce avantaje aduce noul statut

O parte din veniturile încasate din vânzarea de bilete de intrare va fi investită în lucrări de conservare a Panteonului.

Templul a fost comandat de omul politic Marcus Vipsanius Agrippa în onoarea împăratului Augustus în jurul anului 27 înainte de Hristos.

Forma curentă a Panteonului și pereții groși de șase metri datează din prima parte a domniei împăratului Hadrian după Hristos, care a ajuns la putere în anul 117 după Hristos. Clădirea a supraviețuit atacurilor barbare asupra Romei și a fost transformată într-o biserică creștină în anul 609.

Între personalitățile care sunt înhumate aici se numără artistul renascentist Rafael Sanzio și doi regi italieni.

viewscnt
Afla mai multe despre
panteon
roma