Washingtonul interzice majoritatea voiajelor în Cuba

Washingtonul interzice majoritatea voiajelor în Cuba
scris 5 iun 2019

Departamentul de Stat american a încetat să autorizeze, începând de marți, voiaje în grup în Cuba - una dintre derogările cele mai folosite în vederea ocolirii interzicerii turismului american pe insula comunistă - și și-a justificat decizia prin susținerea de către regim a Guvernului venezuelean, relatează Reuters.

Astfel, vapoare de croazieră și de pasageri, dar și avioane private și aparținând unor companii nu mai au dreptul să se ducă în Cuba, scrie News.ro.

VIDEO Imagini rare - în inspecție pentru a vedea cât de mari sunt pagubele unei inundații, ministrul Mediului a trebuit să își împingă propria mașină prin noroi CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini rare - în inspecție pentru a vedea cât de mari sunt pagubele unei inundații, ministrul Mediului a trebuit să își împingă propria mașină prin noroi

”CuBa continuă să joace un rol destabilizator în Emisfera Vestică”, a denunțat, citat într-un comunicat, secretarul american al Trezoreriei Steven Mnuchin.

”Aceste acțiuni vor împiedica dolarii americani să mai ajungă pe mâna armatei, serviciilor de informații și serviciilor de securitate cubaneze”, a apreciat el.

După instalarea la Casa Albă a lui Donald Trump, în 2017, Statele Unite și-au multiplicat restricțiile impuse Cubei, punând astfel capăt în mod treptat unei destinderi amorsate de către Barack Obama în perioada 2014-2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
voiaje
cuba
sua