Un startup crypto lansat de un român, un bulgar și un olandez a primit o finanțare de 2,5 milioane euro

Un startup crypto lansat de un român, un bulgar și un olandez a primit o finanțare de 2,5 milioane euro

Foto: LinkedIn Andrei Văleanu

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2022

Un român, un bulgar și un olandez și-au deschis un startup crypto în Olanda, în urmă cu 4 luni, iar acum au primit o finanțare de capital de risc de 2,5 milioane de euro, printre investitori numărându-se și un mare fond de investiții care a finanțat în trecut companii ca Facebook, Revolut, Canva.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fung se numește startup-ul crypto, care a anunțat că a obținut investiția de 2,5 milioane  de euro. Printre investitori este și fondul de investiții Global Founders Capital, care a finanțat în trecut startup-uri tech care între timp au ajuns companii globale: Facebook, Revolut, Canva, Delivery Hero, Slack, Trivago. Alți investitori care au participat la runda de finanțare din Olanda sunt Kindred Capital, Kingsway Capital și Karatage, după cum a anunțat un investitor implicat în tranzacție, arată Startup Cafe.

VIDEO Ora de Profit.ro - Secretar de stat Ministerul Educației: Unele meserii trebuie să dispară, alte profesii sunt blocate de prejudecățile părinților. Plan de atragere a tinerilor spre meserii. Nu poți face educație de calitate cu bani puțini! CITEȘTE ȘI VIDEO Ora de Profit.ro - Secretar de stat Ministerul Educației: Unele meserii trebuie să dispară, alte profesii sunt blocate de prejudecățile părinților. Plan de atragere a tinerilor spre meserii. Nu poți face educație de calitate cu bani puțini!

Startup-ul Fung a fost fondat abia în februarie 2022, la Amsterdam, de românul Andrei Văleanu, împreună cu olandezul Alex Schoonkind și bulgarul Konstantin Indjov.

Andrei Văleanu a făcut liceul la Constanța, după care, în 2011, a plecat la  Haga, să studieze Dreptul Internațional la facultate. A făcut și un masterat în Drept european, la Leiden. În Olanda, el a lucrat în zona juridică pentru companii din sectorul financiar. Printre altele, Andrei Văleanu a lucrat la Uber Money, un serviciu fintech pentru șoferii și curierii companiei americane de transport la cerere și livrări prin aplicație.

Ce face startup-ul Fung? Mica firmă olandeză a dezvoltat o platformă crypto-nativă, care oferă servicii reglementate de plăți cu criptomonede și bani convenționali, în sistem unificat.

viewscnt
Afla mai multe despre
fung
finantare
andrei văleanu