Parlamentul ungar a adoptat un amendament care ar restrânge și mai mult libertățile persoanelor LGBT+ prin înscrierea în Constituție a existenței doar a genurilor masculin sau feminin și a prevalenței drepturilor copilului asupra tuturor celorlalte. Premierul naționalist Viktor Orban, care în martie a promis că va efectua o „curățenie majoră de Paște” împotriva rivalilor săi calificați drept „căpușe”, a promovat, de asemenea, un proiect de lege care se referă la cetățenii cu dublă cetățenie considerați „trădători ai națiunii”. Posibilul vizat este finanțistul și filantropul George Soros, scriu AFP și Reuters.
Anul 2024 a fost cel mai bun an din istoria turismului maghiar. Aproape 18 milioane de turiști au ales să se cazeze în unități turistice din Ungaria, înregistrându-se o creștere de 11% față de 2023 și un record absolut.
Studenții care de mai multe luni desfășoară o mișcare de protest în Serbia au blocat aseară accesul în sediile posturilor publice de televiziune și radio din două orașe, notează AFP.
Banca Centrală a Turciei a înregistrat, anul trecut, pierderi de 700,4 miliarde lire (18,4 miliarde de dolari), conform bilanțului contabil publicat în Monitorul Oficial, transmite Reuters.
Compania franceză Danone a pierdut definitiv controlul asupra activităților sale din Rusia și nu mai are posibilitatea legală de a reveni pe piața rusă, a declarat pentru TASS Ruslan Alisultanov, președintele consiliului de administrație al Health & Nutrition (H&N), succesorul juridic al fostei entități „Danone Rusia”.
Există indicii că Turcia este pe cale să primească un număr record de vizitatori străini în această vară, scrie Hurryet. Țara și-a stabilit ca obiectiv pentru 2025 atragerea a 65 de milioane de turiști și obținerea a 64 de miliarde de dolari din turism. Anul trecut, Turcia a găzduit peste 62 de milioane de vizitatori și a generat 61,1 miliarde de dolari din acest sector.
Un sondaj online de amploare realizat recent de compania Tavex, la care au participat mii de respondenți activi în tranzacții cu aur și valute, arată că unul din doi bulgari respondenți se opune adoptării euro ca monedă națională. Cercetarea a vizat percepția publică privind aderarea Bulgariei la zona euro începând cu 1 ianuarie 2026.
Ucraina ar putea fi împărțită la fel cum a fost împărțit Berlinul, după cel de-al doilea război mondial.
Cartierul Exarchia din Atena, un punct de atracție în principal pentru turiștii britanici, a fost scena unor violențe.
O mulțime de români vin în orașul de graniță bulgar Ruse, de când ambele România și Bulgaria s-au alăturat pe deplin zonei Schengen a Europei.