Autoritățile din regiunea separatistă Transnistria vor majora tarifele la gaze pentru cetățeni, după respingerea acordului de furnizare cu Uniunea Europeană care impunea creșterea prețului la gaze pentru consumatori, informează agenția EFE.
Banca Națională a Ungariei a decis marți să mențină nemodificată dobânda de referință la 6,5%, la ultima ședință de politică monetară prezidată de guvernatorul Gyorgy Matolcsy, transmite Bloomberg.
Uniunea Europeană a oferit Ucrainei propriul său acord privind „materialele critice”, în timp ce președintele american Donald Trump susține că Washingtonul este aproape de a încheia un acord cu Kievul pentru drepturile asupra vastelor sale resurse naturale, relatează POLITICO.
Startup-urile originare din țările din Europa de Est și de Sud-Est înregistrează o dinamică din ce în ce mai mare, cursa investițiilor fiind condusă de către Turcia care se distanțează tot mai mult de celelalte țări, arată o analiză Kathimerini citată de Rador
Guvernul britanic a anunțat că impune peste 100 de noi sancțiuni unor persoane și entități - atât din din Rusia, cât și din alte țări, inclusiv China și Coreea de Nord.
Guvernul SUA a decis să înceapă o evaluare urgentă a necesității bazei militare din Alexandroupolis, Grecia.
Comisia Europeană (CE) a anunțat, într-un comunicat, cel de-al 16-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, iar din acesta fac parte măsuri care vizează producția de arme prin intermediul mașinilor-unelte cu comandă numerică.
Acordul dintre Washington și Kiev în virtutea căruia Statele Unite vor primi un acces privilegiat la resursele naturale ale Ucrainei este în curs de finalizare, a anunțat luni vicepremierul ucrainean Olga Stefanișina, relatează agențiile AFP și EFE.
De la declanșarea invaziei ruse, în urmă cu trei ani, războiul din Ucraina a produs echivalentul a 229,7 milioane de tone de CO2, adică la fel de mult cât 120 de milioane de mașini într-un an sau cât emisiile anuale combinate ale Austriei, Ungariei, Cehiei și Slovaciei, potrivit unui raport publicat luni de Initiative to Account for the Greenhouse Gases of War (IGGAW), care precizează că emisiile au crescut cu 30% (55 de milioane de tone) în ultimul an de conflict, transmite EFE.
Europa a cumpărat combustibili din Rusia în valoare de 22 miliarde de euro în 2024, dar a oferit doar 19 miliarde de euro pentru a sprijini Kievul, potrivit unui raport al Centrului de Cercetare pentru Energie și Aer Curat (CREA), publicat la trei ani de la invazia Rusiei în Ucraina, scrie The Guardian.