Acordul privind exportul de cereale din Ucraina a fost prelungit „în condițiile actuale”

Acordul privind exportul de cereale din Ucraina a fost prelungit „în condițiile actuale”
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2022

Un acord care permite Ucrainei să exporte cereale prin Marea Neagră va continua „în termenii actuali”, a declarat pentru AFP un înalt oficial turc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Acordul va rămâne în vigoare în termenii actuali timp de patru luni”, a declarat oficialul, sub rezerva anonimatului.

VIDEO Economistul Nouriel Roubini se dezlănțuie la adresa șefului Binance: Nu pot să cred că a primit licență în Emirate, este o bombă cu ceas umblătoare! Camuflați. Corupți. Coțcari. Cabotini. Cățelandri de carnaval CITEȘTE ȘI VIDEO Economistul Nouriel Roubini se dezlănțuie la adresa șefului Binance: Nu pot să cred că a primit licență în Emirate, este o bombă cu ceas umblătoare! Camuflați. Corupți. Coțcari. Cabotini. Cățelandri de carnaval

Activitatea „coridorului de cereale” pentru exporturile de produse alimentare din trei porturi maritime ucrainene a fost prelungită cu încă 120 de zile, a declarat și ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, citat de BBC.

În plus, Ucraina s-a adresat în mod oficial partenerilor cu propunerea de a prelungi inițiativa pentru cel puțin un an și de a adăuga la aceasta portul Nikolaev, și așteaptă un răspuns, a adăugat ministrul.

De la 1 august, Ucraina a exportat peste 11 milioane de tone de produse agricole în 38 de țări în cadrul inițiativei pentru transportul în siguranță al produselor agricole prin Marea Neagră, arată G4Media.ro.

Aceasta este o cantitate semnificativă, dar nu suficientă – „trebuie să folosim întregul potențial de export al porturilor noastre, astfel încât lumea să poată primi rapid proviziile necesare”, a declarat ministrul ucrainean.

viewscnt
Afla mai multe despre
cereale
ucraina