Agențiile de rating S&P și Fitch au retrogradat Ucraina. Guvernul de la Kiev a cerut FMI ajutor financiar de urgență

Agențiile de rating S&P și Fitch au retrogradat Ucraina. Guvernul de la Kiev a cerut FMI ajutor financiar de urgență
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2022

Agenția de rating Fitch a retrogradat vineri ratingul datoriei pe termen lung al Ucrainei cu o treaptă, fără a oferi o perspectivă, invocând riscul de nerambursare a datoriei după invazia rusă, potrivit AFP. De asemenea, agenția de rating S&P a anunțat vineri că a redus ratingurile de credit suveran pe termen lung și în monedă locală ale Ucrainei la „B-” de la „B”, invocând riscurile la adresa creșterii economice și la adresa stabilități financiare a țării ca urmare a crizei cu Rusia, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FMI a anunțat că Ucraina i-a solicitat asistență financiară de urgență, scrie Hotnews.

„Invazia militară a Rusiei a condus la riscuri sporite pentru finanțele externe și publice ale Ucrainei, stabilitatea financiară și stabilitatea politică”, a spus Fitch într-o declarație, referindu-se, de asemenea, la „incertitudinea cu privire la obiectivele finale ale Rusiei, durata, amploarea și intensitatea conflictului și consecințele acestuia”.

Ucraina a cerut FMI asistență financiară de urgență

Ucraina a solicitat asistență financiară de urgență de la Fondul Monetar Internațional, a declarat vineri directorul general al instituției, Kristalina Georgieva, într-un comunicat, după o întâlnire cu consiliul de administrație.

„Explorăm toate opțiunile pentru sprijin financiar suplimentar”, inclusiv prin pachetul de ajutor de 2,2 miliarde de dolari care urma să fie lansat până în iunie, iar „autoritățile au solicitat și o finanțare de urgență de la FMI”, a spus Georgieva.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
s&p
fitch
fmi