Alegeri prezidențiale în Republica Moldova - Maia Sandu și Igor Dodon intră în turul 2

Alegeri prezidențiale în Republica Moldova - Maia Sandu și Igor Dodon intră în turul 2
scris 2 nov 2020

Maia Sandu a obținut 35,88 % din voturile exprimate la secțiile de vot din Moldova la alegerile prezidențiale de duminică, actualul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon fiind pe locul al doilea, cu 32,79% din voturi, conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală după centralizarea a peste a peste 99% din procesele verbale de la secțiile de vot din țară, ceea ce înseamnă că ei vor intra în turul al doilea. În diaspora, după înregistrarea a peste 89 % din procesele verbale, pe locul întâi se situează tot Maia Sandu - 69,48%, urmată de Renato Usatîi - 17,8 % și de Igor Dodon - 3,66%.

Pe poziția a treia, la votul din țară se situează Renato Usatîi, cu 16,96%, scrie News.ro.

Windows are o problemă gravă de securitate pe care hackerii o exploatează și pentru care nu există patch CITEȘTE ȘI Windows are o problemă gravă de securitate pe care hackerii o exploatează și pentru care nu există patch

El este urmat de Violeta Ivanov - 6,53% și de Andrei Năstase - 3,26%.

Octavian Țâcu are 2,01%, iar Tudor Deliu - 1,38%.

Pe ultimul loc dintre cei opt aspiranți la Președinția Republicii Moldova se situează fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă, acesta obținând 1,19 % din voturi.

Președintele Republicii Moldova este ales prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Este declarat ales candidatul care a întrunit cel puțin jumătate din voturile alegătorilor ce au participat la alegeri. Dacă nu este îndeplinită această condiție, se organizează al doilea tur de scrutin, la care participă primii doi clasați.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
maia sandu
igor dodon