Ambasadorul Franței la Budapesta a fost înlocuit de Emmanuel Macron după ce l-a lăudat pe Viktor Orban

Ambasadorul Franței la Budapesta a fost înlocuit de Emmanuel Macron după ce l-a lăudat pe Viktor Orban
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2018

Președintele francez, Emmanuel Macron, l-a înlocuit pe ambasadorul Franței de la Budapesta după ce a fost făcut public un memoriu controversat în care diplomatul francez lăuda politica privind migrația a prim-ministrului ungar, Viktor Orban, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fostul ambasador, Eric Fournier, a fost înlocuit cu Pascale Andreani, conform unui decret publicat în Monitorul Oficial al Franței, scrie News.ro.

Fournier a afirmat într-un memoriu confidențial adresat lui Macron că Ungaria este „un model” privind abordarea față de migranți și că acuzațiile de populism la adresa lui Orban sunt invenții ale presei.

UE prelungește cu șase luni sancțiunile economice impuse Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina CITEȘTE ȘI UE prelungește cu șase luni sancțiunile economice impuse Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina

El a adăugat și că presa franceză, prin faptul că acuză Ungaria de antisemitism, caută să distragă atenția de la „adevăratul antisemitism” al „musulmanilor din Franța și Germania”.

Întrebat vineri de memoriu, Macron a afirmat că nu este de acord cu viziunea lui Fournier și că ea nu reprezintă politica oficială a Franței.

„Dacă ar fi spus acest lucru în public, ar fi fost dat afară imediat”, a precizat Macron, într-o conferință de presă de la Bruxelles.

Macron, un susținător ferm al Europei, a avut schimburi dure de replici cu Orban și cu alți lideri est-europeni, pe care i-a acuzat că nu respectă valorile democratice și că nu primesc imigranți în țările lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
budapesta
macron
ambasador