Aplicația de livrări rapide Glovo - lansată în Polonia

Aplicația de livrări rapide Glovo - lansată în Polonia
scris 7 nov 2019

Aplicația de livrări rapide Glovo a anunțat joi că a achiziționat cea mai mare platformă de livrare a produselor alimentare din Polonia, PizzaPortal, cu 35 milioane euro și va lansa un al doilea hub de tehnologie și inginerie în Varșovia.

AmRest Holdings SE, principalul operator de restaurante de franciză multi-brand din Europa, a semnat acordul cu Glovo, care prevede vânzarea a 100% din acțiunile deținute la restaurantul partener Polska Sp. z o.o., proprietarul platformei de comandă a produselor alimentare PizzaPortal, scrie News.ro.

”Acordul este evaluat la 30 de milioane de euro, plus un profit de 5 milioane de euro”, arată comunicatul.

Orban susține introducerea unei taxe pentru mașinile la prima înmatriculare: Cred că trebuie concepută ca taxă de poluare și cuantumul să depindă de cantitatea de noxe CITEȘTE ȘI Orban susține introducerea unei taxe pentru mașinile la prima înmatriculare: Cred că trebuie concepută ca taxă de poluare și cuantumul să depindă de cantitatea de noxe

Start-up-ul cu sediul în Barcelona, ​​care livrează orice, de la produse alimentare la produse farmaceutice, își extinde prezența în Europa, consolidată cu ajutorul unei recente finanțări seria D, în valoare de 150 milioane de euro.

Co-fondată în ianuarie 2015 de Oscar Pierre și Sacha Michaud, creșterea Glovo a fost determinată de investiții de capital de risc. Lansându-se într-un oraș nou la fiecare patru zile în medie, anul trecut, Glovo angajează acum peste 1.300 de persoane și devine rapid furnizorul de livrare cu cea mai rapidă creștere din America Latină și EMEA.

De asemenea, Glovo anunță că plănuiește să construiască o echipă de ingineri formată din 300 de persoane, prin deschiderea primului său hub tehnologic în afara Barcelonei, în Varșovia, Polonia.

”Glovo intenționează să înceapă prin angajarea a 40 de noi ingineri și 50 de experți tech și de produs, care lucrează în principal în biroul din Varșovia”, se mai precizează în comunicat.

Se preconizează că aceasta va constitui jumătate din capacitatea tehnică a Glovo, cu planuri de extindere ulterioară pe piață.

"Glovo continuă să înregistreze o creștere rapidă, iar în urma succesului din runda noastră anterioară de investiții, continuăm extinderea pe noi piețe. Odată cu achiziția PizzaPortal, suntem încântați să ne consolidăm în continuare parteneriatul strategic cu AmRest și suntem încântați de oportunitățile pe care le prezintă. Ambiția noastră este de a conduce fiecare piață pe care intrăm și de a oferi o experiență de livrare expres de primă clasă pentru utilizatorii, gloverii și partenerii noștri", spune Oscar Pierre, CEO Glovo.

Glovo este o aplicație de livrare rapidă care permite utilizatorilor să comande, să trimită și să primească orice produs, din și în perimetrul orașului în care se află. Aplicația s-a lansat pe piața din România în luna mai 2018, serviciile fiind disponibile, în prezent, în opt orașe din România, respectiv București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța și Sibiu. În primele 18 luni de activitate, Glovo a livrat peste 3,8 milioane de comenzi, cele mai multe fiind plasate pentru restaurante, supermarket și servicii de curierat.

Glovo operează în toate marile capitale din Europa și EMEA, precum Roma, Madrid, Paris, Kiev, Nairobi, dar și în nouă țări din America de Sud precum Peru, Argentina, Ecuador și Panama, fiind prezent în 257 de orașe din 33 de state.

viewscnt
Afla mai multe despre
glovo
polonia