Grecia ar putea introduce un impozit unic pentru a-i atrage pe străinii bogați

Grecia ar putea introduce un impozit unic pentru a-i atrage pe străinii bogați
scris 7 nov 2019

Grecia vrea să îi atragă pe străinii bogați prin introducerea unui impozit unic de 100.000 de euro pentru persoanele dispuse să își mute rezidența în Grecia, transmite Bloomberg.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Guvernul de la Atena, care de la instalare, în luna iulie, caută modalități pentru a stimula creșterea economică, ar urma să anunțe joi noul proiect pentru cei care vor putea beneficia de statutul de non-domiciled (non-dom), adică cei care vor putea pretinde că trăiesc în Grecia chiar dacă au domiciliul în altă țară, scrie Agerpres.

Experiment Microsoft Japonia: Săptămâna de muncă de 4 zile a crescut productivitatea angajaților cu 40%. Compania pregătește un program pentru iarnă CITEȘTE ȘI Experiment Microsoft Japonia: Săptămâna de muncă de 4 zile a crescut productivitatea angajaților cu 40%. Compania pregătește un program pentru iarnă

Programul non-dom face parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului de taxe ce include reducerea nivelului de impozitare pentru companii și gospodării și o taxă unică de 15% pentru opțiunile pe acțiuni (stock options).

Potrivit noului plan, investitorii dispuși să își mute rezidența în Grecia vor plăti o taxă unică de 100.000 de euro plus o sumă de 20.000 de euro pentru fiecare membru al familiei. Beneficiarii acestui program vor fi obligați să fie în Grecia cel puțin 183 de zile pe an, a declarat pentru Bloomberg un oficial guvernamental. De asemenea, beneficiarii vor trebui să investească 500.000 de euro în economia Greciei în primii trei ani de rezidență. Programul se va întinde pe o perioadă de 15 ani.

În cazul investitorilor care plasează 1,5 milioane euro în active grecești, impozitul unic va fi redus la jumătate iar investițiile de trei milioane de euro vor permite reducerea impozitului unic la 25.000 de euro. O clauză specială îi va proteja pe beneficiari de posibilele modificări adoptate de viitoarele guverne.

O propunere separată destinată să atragă mai multe companii în Grecia prevede o taxă unică de 15% pentru cei care care beneficiază de planuri de opțiuni pe acțiuni, în loc să le taxeze drept venituri la momentul acordării. Măsura este destinată stimulării investițiilor în sectorul tehnologic, reducerii taxării la nivelul managerilor și stopării fugii creierelor din Grecia.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
impozit