Armata rusă a preluat controlul asupra unei fabrici de produse chimice

Armata rusă a preluat controlul asupra unei fabrici de produse chimice
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2024

Armata rusă deține controlul total asupra fabricii de cocs și produse chimice din Avdiivka, au relatat agențiile de presă de stat ruse, citate de Reuters, în timp ce cea mai mare parte a orașului a căzut în mâinile forțelor ruse în weekend, după luni de lupte devastatoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Rusia a anunțat că deține controlul asupra acestui oraș din regiunea Donețk, dar că unități ucrainene s-au retras în fabrică - ultimul bastion al Ucrainei la marginile de nord-vest ale localității Avdiivka, scrie Agerpres.

Turismul elen se îndreaptă spre un nou an record CITEȘTE ȘI Turismul elen se îndreaptă spre un nou an record

„Au fost arborate steaguri ale Rusiei pe clădirile administrative ale fabricii", a transmis Ministerul Apărării rus într-un comunicat citat agenția oficială de presă TASS.

Agenția de presă de stat RIA a publicat un scurt video aerian și fără sonor arătând explozii sporadice în ceea ce pare o fabrică. Reuters nu a putut verifica în mod independent videoul sau relatările.

Capturarea localității Avdiivka, un mare câștig al Rusiei

Căderea localității Avdiivka este cel mai mare câștig al Rusiei de când a capturat orașul Bahmut în mai 2023 și are loc la aproape doi ani de când președintele Vladimir Putin a declanșat un război la scară largă, ordonând invadarea Ucrainei, notează Reuters.

Într-un demers neobișnuit, China se oferă să sprijine Ungaria în domeniul securității CITEȘTE ȘI Într-un demers neobișnuit, China se oferă să sprijine Ungaria în domeniul securității

Avdiivka, care înainte de război avea o populație de aproximativ 32.000 de locuitori și este numită de ruși Avdeevka, a fost luată sub control pentru scurt timp în 2014 de separatiștii susținuți de Moscova, care au ocupat o zonă din estul Ucrainei, dar a fost recucerită de trupele ucrainene, care au construit fortificații extinse.

Avdiivka se află în regiunea industrială Donbas, la 15 km nord de orașul Donețk ocupat de ruși. Înainte de război, fabrica de cocs din epoca sovietică era una dintre cele mai mari din Europa. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Dar sâmbătă, generalul-colonel Oleksandr Sîrski, comandantul șef al forțelor armate ale Ucrainei, a declarat că trupele sale s-au mutat înapoi la poziții mai sigure în afara orașului „pentru a evita încercuirea și apăra viața și sănătatea militarilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
cocs