Atacul cibernetic ce vizează Guvernul german este în continuare ”în curs”

Atacul cibernetic ce vizează Guvernul german este în continuare ”în curs”
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2018

Atacul informatic vizând ministere germane dezvăluit miercuri este în continuare ”în curs”, a anunțat joi comisia parlamentară pentru probleme de securitate, fără să confirme că acesta este comis de hackeri ruși, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Este vorba despre un veritabil atac cibernetic are vizează o parte a Guvernului (german). Este o procedură aflată în continuare în curs, un atac care este în continuare în curs”, a declarat deputatul conservator Armin Schuster, membru al acestei comisii, într-o scurtă conferință de presă, arată news.ro.

Niciun detaliu suplimentar nu va fi dat, pentru a nu se dezvălui informații hackerilor, a adăugat acesta.

”Nu putem, în prezent, să evaluăm în mod complet amploarea pagubelor, ar fi prematur”, a adăugat Schuster, membru al Uniunii Creștin Democrate (CDU, conservatori) a cancelarului Angela Merkel.

Hackeri americani ar fi putut înscena Rusiei atacul cibernetic din timpul alegerilor americane, declară Putin pentru NBC CITEȘTE ȘI Hackeri americani ar fi putut înscena Rusiei atacul cibernetic din timpul alegerilor americane, declară Putin pentru NBC

Acest atac cibernetic se află ”sub control”, a declarat, la rândul său, secretarul de stat însărcinat cu Afaceri Interne Ole Schröder.

”Am reușit (...) să izolăm și să punem sub control acest atac”, a declarat el pentru grupul de publicații regionale RND.

Cazul a fost dezvăluit miercuri de agenția germană de presă DPA.

Potrivit agenției, care cita surse anonime, grupul rus "APT28" - cunoscut de asemenea sub numele de "Fancy Bears" sau "Tsar Team" - a piratat sistemele ministerelor Apărării și Afacerilor Externe o perioadă îndelungată, de cel puțin un an, și a furat mai multe date.

Serviciile de informații germane au constatat atacul în decembrie.

Potrivit deputatului Verzilor Constantin von Notz, membru al comisiei pentru probleme de securitate, parlamentarii au aflat despre acest atac prin depeșa DPA, lucru pe care l-a denunțat drept ”total inacceptabil”.

Marea Britanie acuză Rusia pentru un atac cibernetic, Kremlinul respinge acuzațiile CITEȘTE ȘI Marea Britanie acuză Rusia pentru un atac cibernetic, Kremlinul respinge acuzațiile

Serviciile germane de informații, care s-au temut anul trecut de atacuri cibernetice susceptibile să perturbe alegerile legislative de la 24 septembrie, au acuzat în mai multe rânduri serviciile secrete ruse că poartă campanii internaționale și comit atacuri cibernetice în scopuri de spionaj și de sabotare, ca cel din 2015, vizând Bundestagul (Camera inferioară a Parlamentului german).

Mai multe campanii electorale au fost afectate de piratări informatice atrobuite grupului "Fancy Bears", inclusiv în Statele Unite, în noiembrie 2016, vizând partidul Democrat al lui Hillary Clinton, sau în Franța, unde mii de documente interne aparținând echipei viitorului președinte Emmanuel Macron au fost difuzate pe Internet chiar înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
germania