Austria intensifică controalele la frontieră pentru a descuraja sosirea schiorilor din străinătate

Austria intensifică controalele la frontieră pentru a descuraja sosirea schiorilor din străinătate
scris 3 feb 2021

Austria și-a anunțat intenția de a intensifica controalele cu scopul descurajării schiorilor străini de a profita de pârtiile sale, rămase deschise în pofida carantinei, dar destinate să fie rezervate localnicilor, relatează AFP.

'Vor fi intensificate controalele' la frontieră și în stațiuni, a declarat marți ministrul de interne Karl Nehammer, în timp ce Austria nu înregistrează deocamdată o scădere semnificativă a numărului de contaminări cu SARS-CoV-2, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Jeff Bezos a demisionat din funcția de CEO al Amazon. Scrisoare către angajați: \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Jeff Bezos a demisionat din funcția de CEO al Amazon. Scrisoare către angajați: "Noul lucru a devenit normal. Oamenii căscă. Și căscatul este cel mai mare compliment pe care un inventator îl poate primi."

După Crăciun, Austria a luat decizia de a institui lockdown pentru a treia oară, închizând școli, magazine neesențiale și muzee.

Dar, spre deosebire de Franța și Germania, țara a ales să-și redeschidă teleschiurile, considerând că sporturile în aer liber prezintă mai puține riscuri de transmitere a virusului.

În absența verificărilor, sute de turiști străini au venit în aceste stațiuni, pretinzând că participă la pregătirea de instructori sau caută un loc de muncă.

Săptămâna trecută, localitatea tiroleză Sankt Anton am Arlberg a denunțat public prezența a 200 de britanici, danezi și germani sosiți în cea mai mare parte cu trenul din Zurich (Elveția).

Majoritatea dintre ei a ocolit reglementările, înregistrând o adresă locală de reședință, potrivit primăriei.

"Am deschis procese verbale în cazul a 100 de persoane de exemplu" în zonă, a indicat ministrul Nehammer, precizând că poliția a percheziționat 44 de apartamente ai căror locatari au fost considerați suspecți.

Aceste controale au determinat în jur de 30 de turiști să fie scoși din registrele municipale de reședință și să-și facă bagajele în grabă, a declarat primarul din Sankt Anton, Helmut Mall, exprimându-și speranța într-o "anumită revenire la calm".

Un schior german a fost plasat în carantină vineri, deoarece nu a putut prezenta documentele necesare pentru trecerea frontierei austriece, a precizat poliția.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
schi