Alexei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, condamnat la închisoare

Alexei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, condamnat la închisoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2021

Alexei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru repetate încălcări ale eliberării condiționate, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un tribunal din Moscova a dat sentința marți seară. În timpul audierii de marți, Navalnîi a asigurat că Vladimir Putin, pe care îl acuză că a comandat otrăvirea sa din vara anului trecut, va rămâne în memoria colectivă drept un „otrăvitor”, arată news.ro.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

„Putin a comis această încercare de asasinat”, a spus el. Guvernul lui Vladimir Putin a negat în repetate rânduri că ar fi avut vreo legătură cu otrăvirea lui.

Opozantul rus a fost acuzat că a încălcat de 7 ori termenii eliberării condiționate primite pentru o sentință de trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat la jumătatea lunii ianuarie, la scurt timp după ce avionul său a aterizat la Moscova. Activistul revenise în țară, convins că nu va fi reținut, după aproximativ cinci luni de la atacul pentru care învinuiește autoritățile ruse.

În urma reținerii lui Navalnîi, SUA și Uniunea Europeană au cerut eliberarea sa.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Navalnîi a fost otrăvit în luna august a anului trecut, când se afla în Siberia. După ce a fost spitalizat mai multe zile, a fost dus în Germania pentru tratament de urgență. S-a recuperat și și-a exprimat intenția de a reveni în Rusia.

Într-un comunicat, serviciul penitenciar al Rusiei a transmis că liderul opoziției „a fost căutat din 29 decembrie 2020 pentru că a încălcat în mod repetat perioada de eliberare condiționată”.

Condițiile încălcate fac referire la o condamnare pentru fraudă din 2014, pentru care el a primit o pedeapsă cu suspendare. Navalnîi a spus mereu că acest caz a fost motivat politic.

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro CITEȘTE ȘI European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

Separat, autoritățile ruse au lansat un nou caz penal împotriva lui, privind o fraudă legat de transferuri de bani făcute către mai multe organizații caritabile, inclusiv Anti-Corruption Foundation.

De la reținerea lui, în întreaga Rusie au avut loc numeroase proteste, care s-au soldat cu mii de arestări.

viewscnt
Afla mai multe despre
navalnii
putin
rusia
kremlin