Economia Rusiei a înregistrat în 2020 cea mai gravă contracție din ultimii 11 ani

Economia Rusiei a înregistrat în 2020 cea mai gravă contracție din ultimii 11 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2021

Produsul Intern Brut al Rusiei a înregistrat anul trecut o contracție de 3,1% în contextul pandemiei de coronavirus, acesta fiind cel mai grav declin din ultimii 11 ani, conform unei estimări preliminare publicate luni de Institutul Național de Statistică (Rosstat), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii intervievați de Reuters la finele anului trecut se așteptau ca PIB-ul Rusiei să se contracte cu 3,7% în 2020, în timp ce în cele mai recente estimări ale sale, Ministerul Economiei de la Moscova prognoza o contracție economică de 3,9%, scrie Agerpres.

INFOGRAFIC Prăbușire inexplicabilă a înmatriculărilor din România CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Prăbușire inexplicabilă a înmatriculărilor din România

Contracția economică din 2020 "are legătură cu măsurile restrictive destinate luptei cu coronavirusul precum și diminuării cererii mondiale pentru resurse energetice", a precizat Rosstat.

Rusia a înregistrat contracții economice mai grave, de 7,8% și 5,3% în 2009, respectiv 1998. Între 2000 și 2008, economia rusească a înregistrat un ritm mediu de creștere de aproximativ 7% pe an.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
economie